ceas Lubra automatic, foarte rar, mecanism PUW 1361 Autorotor cu 25 de rubine fabricat timp de numai trei ani

CEAS BARBATESC LUBRA Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Lubra, pe lîngă că este rar întîlnit ca marcă, este echipat şi cu un mecanism german mai rar, fabricat timp de numai trei ani, între decembrie 1965 şi ianuarie 1969. Mecanismul automatic PUW 1361 Autorotor, în varianta de top cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în varianta cu 17 rubine), dispune de secundar central şi calendar. Data se schimbă progresiv între pra 21 şi ora 24. Pe baza acestui calibru au fost dezvoltate şi alte mecanisme, cum ar fi Dugena 1050 sau Kienzle 089/40. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5,1 mm. Balansierul lis cu amortizoare Incabloc execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 39 de ore. Capacul spate, din oţel, este în stare foarte bună. Carcasa din alamă este placată cu aur. Cadranul este în stare foarte bună. Un ceas greu de găsit astăzi, datorită puţinelor exemplare fabricate de acest private label.

Lubra a pornit, la origini, de la un mic atelier înfiinţat în 1930 de Robert Britsch. Excelent meseriaş, dar sărac, acesta nu avea bani să-şi întemeieze o firmă chiar în inima orologeriei germane, şi anume Pforzheim, aşa că a deschis porţile micului lui atelier într-o mică localitate de lîngă, la Wurmberg. De la reparaţii şi restaurări, a trecut în cîţiva ani la o producţie mică de ceasuri, de ordinul cîtorva zeci pe lună, cu mecanisme şi accesorii achiziţionate de la diverşi producători teutoni şi vîndute sub mărci ca Robert Britsch sau Robi (numele şi diminutivul său). În 1965, vîrsta înaintată îl forţează să vîndă prăvălia care între timp se dezvoltase şi avea deja angajaţi, toate activele fiind preluate de Ludwig Broda. Acesta a mutat toată producţia în Schwenningen şi a produs numai sub marca Lubra (un acronim al numelui său), în cantităţi foarte mici, asimilabile unui private label. Datorită numărului redus de exemplare fabricate, ceasurile Lubra reprezintă o mică raritate a istoriei orologere.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează bine dar recomandăm o revizie sau doar un reglaj. Se livrează cu cureaua de prezentare, generică, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 21 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Bulova
910 lei
Accurist
400 lei
Doxa
610 lei