ceas Accurist Antimagnetic, mecanism AS 1691-93, fabricaţie anii '60

CEAS BARBATESC ACCURIST Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Accurist Antimagnetic, fabricat în Marea Britanie, este echipat cu un mecanism AS 1691-93 în varianta cu 17 rubine (a fost produs şi într-o variantă cu 15 rubine) şi calendar, fabricat aproximativ în 1960. Ceasul are diametrul de 34 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are 25,6 mm diametru şi 4 mm înălţime. Balansierul de dimensiuni mari, prevăzut cu amortizoare antişoc Monorex, bate cu 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o impresionantă rezervă de mers de 50 de ore. Mecanismul este curat şi perfect funcţional. Cadranul este în stare perfectă, cu toate inscripţiile şi marcajele intacte. Carcasa, cu remontoarul original, este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 6). Capacul spate, din oţel, este de asemenea în stare perfectă.

Asher şi Rebecca Loftus înfiinţează în 1946 compania britanică Accurist, cu headquarter-ul în districtul londonez Clerkenwell. În ciuda faptului că este o firmă britanică, ceasurile produse de ei într-un stil britanic aparte sînt ansamblate cu componente în întregime elveţiene. Datorită unor caracteristici unice, ceasurile Accurist au ocupat un loc onorant pe piaţa orologeriei încă de la crearea brandului. Manufactura britanică a fost prima din lume care şi-a echipat standard ceasurile cu un complicat mecanism de 21 de rubine, lucru care a devenit un soi de manifest al companiei, preluat ulterior şi de alte firme. Pentru a gestiona mai îndeaproape procesul de fabricaţie, în 1968 Accurist deschide o filială în orăşelul elveţian La Chaux-de-Fonds, inima orologeriei elveţiene. În anii ’70, odată cu apariţia tehnologiei quartz, Accurist a proiectat şi produs o colecţie de ceasuri LCD desemnate drept ceasurile oficiale ale companiei Concorde (cea care producea faimoasele avioane supersonice ce operau la viteza de 2,2 Mach – 2.200 kmh). În 1983 firma a intrat sub conducerea lui Andrew Loftus, care a reuşit nu doar să păstreze buna reputaţie creată de părinţii lui, dar a şi extins capacităţile de producţie din Elveţia şi Japonia. Sub conducerea lui, după doi ani de cercetare şi implementare a unor tehnologii inovatoare, veniturile companiei au crescut cu peste 500%. În 1993, Accurist devenea cel mai mare şi mai popular brand orologer din Marea Britanie. De-a lungul timpului, ceasurile Accurist au fost purtate de celebrităţi precum Prinţesa Anne, celebrul manechin Twiggy, membrii faimoasei formaţii Beatles şi alţii. Astăzi, Accurist este o companie orologeră independentă, cu o echipă de tineri şi talentaţi designeri care crează mici capodopere.

Ceasul este într-o condiţie estetică perfectă şi funcţionează la secundă. Revizia completă a fost făcută recent. Face parte din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare (o interesantă combinaţie de textil şi piele), iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 16 noiembrie 2019 Actualizat: 27 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Yema
450 lei
Zentra
700 lei
Mayak
620 lei
Ural
500 lei
Certina
1.425 lei