ceas Bel Art Geneve mecanic, art déco, mecanism FHF 59-21

CEAS DAMA OMEGA Inscris de Ceasornicar
600 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Bel Art Geneve este echipat cu un mecanism baguette FHF 59-21 cu 17 rubine şi armare manuală. Acest mecanism a fost produs în anii ’50, echipînd nume sonore ale orologeriei elveţiene, printre care Andre Pailet şi Lucien Piccard. Era un mecanism atît de frumos şi elaborat încît a fost preluat şi de alte case orologere, care l-au modificat, stînd astfel la baza altor mecanisme cum ar fi Dugena 705, Longines 510, Lucien Piccard 37 şi 47 sau Tissot 2150. Ceasul are dimensiunile de 41x40 mm şi distanţa între anse de 22 mm, iar dimensiunile mecanismului sînt de 21,4x9 mm şi înălţimea acestuia de numai 3,45 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc se roteşte cu o viteză superioară pentru acea vreme, 21.600 de oscilaţii pe oră, ceea ce îi conferă o bună precizie. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 43 de ore. Carcasa ceasului, fabricată de C.R. Spillmann & Cie. SA (fabricanţi locali de carcase, poanson RS de fabricant pe carcasă, la ora 6), este în stare excelentă şi este placată cu aur (marcaj pe carcasă, la ora 6). Coroniţa este plasată atipic, la ora 12. Capacul spate, din oţel, are seria 30029. Ceasul arată efectiv ca o bijuterie.

Povestea ceasurilor Bel Art se confundă cu cea a fondatorilor brandului şi începe în emblematicul orăşel La Chaux-de-Fonds, leagănul orologeriei elveţiene, unde tînărul dar talentatul ceasornicar Marcel Jeanbourqin deschide, în negura timpurilor, un mic atelier de ceasornicărie, alături de fratele său Lucien. Jeanbourqin & Cie. a rămas, de la înfiinţare pînă la dispariţia din anii '60, o companie de familie, la fel de independentă ca la început, neaderînd niciodată la nici unul din conglomeratele elveţiene formate în industria ceasurilor. Specializată în ceasuri de damă, adevărate bijuterii cu un design aproape halucinant la vremea respectivă (vezi şi piesa prezentată aici, o mostră de design avangardist pentru anii '50-'60), Jeanbourqin & Cie. a fabricat inclusiv cronografe, pendule şi ceasuri cu sonerie, foarte căutate astăzi de colecţionari. Unicul brand sub care a produs compania este Bel Art.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 decembrie 2023 Actualizat: 20 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Wostok
685 lei
Mardon
570 lei
Zentra
700 lei
Chopard
475 lei
Ural
430 lei