ceas Old Barrett, design minimalist, mecanism FE 68 (baza Femga 68)

CEAS DAMA BARRETT Inscris de Ceasornicar
535 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Old Barrett este echipat cu un mecanism FE 68 (identic cu mecanismul de bază Femga 68) cu 17 rubine şi armare manuală. Ceasul are dimensiunile de 26x33 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar dimensiunile mecanismului sînt de 13,1x15,15 mm şi înălţimea acestuia de 3,5 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Antichoc-102 se roteşte cu o viteză superioară pentru acea vreme, 21.600 de oscilaţii pe oră, ceea ce îi conferă o bună precizie. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 39 de ore. Carcasa ceasului este în stare excelentă (vezi foto 7), la fel şi capacul spate, din oţel, precum şi coroniţa. Cadranul ceasului este un exemplu de design minimalist.

Cel mai probabil, Old Barrett face parte din pleiada mărcilor de ceasuri apărute ca urmare a dezvoltării accelerate a industriei orologere, dar care au dispărut rapid ori în urma crizei quartz, care a îngenuncheat sectorul de profil, ori ca urmare a preluărilor, fuziunilor şi achiziţiilor frecvente în acest domeniu, ori, pur şi simplu care s-au închis pentru că n-au reuşit să se impună pe o piaţă atît de competitivă cum este orologeria. Marca Barrett a existat ca parte a gigantului Benrus, însă nu există vreun indiciu că Old Barrett ar avea vreo legătură cu aceasta. Nici un alt exemplar Old Barrett nu este disponibil astăzi în stare bună !

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 decembrie 2023 Actualizat: 22 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Glashutte
750 lei
THERMIDOR
650 lei
Zaria
430 lei
Luch
575 lei
Fulton
340 lei