ceas Thermidor automatic, model neobişnuit, geam cristal masiv, mecanism ETA 2789-1

CEAS BARBATESC THERMIDOR Inscris de Ceasornicar
650 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Thermidor este echipat cu un mecanism elveţian automatic ETA 2789-1 în varianta cu 17 rubine, secundar central şi dublu calendar, fabricat aproximativ în 1976. De altfel, acest tip de mecanism a fost fabricat timp de numai patru ani, între 1976 şi 1980. Este primul calibru fabricat de ETA cu setare rapidă atît pentru ziua în două limbi de circulaţie internaţională (spaniolă şi italiană) cît şi pentru dată. Ambele calendare sînt cu setare rapidă din remontoar, astfel: la tragerea remontoarului în poziţia 1, prin rotirea spre înapoi se schimbă rapid ziua, iar prin rotirea spre înainte se schimbă rapid data. Ceasul are dimensiunile de 39x41 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm (26 mm cu tot cu revoluţia rotorului) şi înălţimea de 5,9 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc efectuează 21.600 de bătăi oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 45 de ore. Cadranul cu indicatoare fosforescente (vezi foto 8) este în stare bună, fiind acoperit de un geam foarte gros din cristal (vezi şi foto 5, 6). Capacul spate este din inox, cu închidere etanşă pe filet şi seria 1203 (ceea ce înseamnă că este printre primele 1.500 de exemplare fabricate). Un model aparte, cu un aspect foarte interesant, păstrat în condiţii foarte bune.

Marca Thermidor a fost înregistrată încă din noiembrie 1896 în localitatea elveţiană La-Chaux-de-Fonds, celebră pentru firmele de orologerie stabilite aici, de către asocierea Sandoz & Breitmeyer (ulterior, în 1962, a mai fost înregistrată o marcă de ceasuri cu acelaşi nume în Spania, la Madrid, de către José Gascon). Se cunosc prea puţine despre această marcă, cert este că numele brandului vine de la luna a 11-a a calendarului francez republican, numită Thermidor. Aceasta începea în 19 sau 20 iulie şi se termina în 17 sau 18 august, urmînd lunii Messidor şi precedînd-o pe Fructidor. Thermidor a fabricat ceasuri de damă şi bărbăteşti solide, echipate cu mecanisme elveţiene de înaltă calitate. Diver-ele şi cronografele Thermidor erau recunoscute pentru calitatea şi precizia lor.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o buna stare tehnică şi estetică. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, rechin, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „curele piele”, „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 04 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Helvetia
750 lei
Lanco
1.000 lei
Bulova
910 lei
Rossia
380 lei