Teamer (Armand Nicolet), mecanism Unitas 6360

CEAS BARBATESC TEAMER Inscris de Ceasornicar
100 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas, produs acum 50 de ani de una dintre firmele „scumpe” astăzi, Armand Nicolet, este echipat cu un mecanism Unitas 6360, cu 17 rubine, un calibru midsize fabricat cel mai probabil prin 1960. Carcasa pătrată din oțel are dimensiunile de 27x27 mm și distanța între anse de 19 mm, iar mașinăria are 19,7 mm diametru și 3,3 mm înălțime. Balansierul mare, tip lis, cu amortizoare MK, bate cu 18.000 A h. Arcul motor asigură, complet armat, o impresionantă rezervă de putere de 50 de ore ! Cadranul cu cifre romane, este afectat de trecerea timpului dar încă frumos și are cu adevărat un look vintage. Capacul spate din oțel are seria 15150. Ceea ce este remarcabil la acest mecanism sînt paletele furcii ancorei, din pietre complet transparente. Nu am nici o idee despre ce fel de material au folosit și care este avantajul acestuia în detrimentul rubinului, dar n-am mai întîlnit pînă acum asemenea material. În mod sigur este un material excepțional, deoarece ceasul funcționează perfect și astăzi, la mai bine de 50 de ani de la fabricație.

Teamer este o marcă produsă de Armand Nicolet (Les Fils d’ Armand Nicolet S.A.R.L., Nicolet Watch), companie de prestigiu înființată la Tramelan, Elveția. Aceasta era o regiune unde s-au născut și format mulți artizani și ceasornicari care fugeau de represiunea politică din Franța secolului al 19-lea. Constant, Tramelan a devenit cu timpul unul dintre principalele centre ale orologeriei elvețiene. Încă din copilărie, Arman Nicolet își ajuta tatăl în fabricarea ceasurilor, pînă cînd acesta a observat talentul fiului său și și-a dat seama ca asta urma să facă pentru tot restul vieții. La numai 20 de ani Armand Nicolet și-a deschis propriul atelier unde fabrica ceasuri și mecanisme. Armand Nicolet a murit în 1929, lasînd „dinastia” pe mîinile fiului său. De-a lungul timpului firma a folosit pentru ceasurile sale mecanisme Unitas, ETA, Venus, Peseux și altele. Astăzi, Armand Nicolet reprezintă una dintre firmele de prestigiu ale industriei orologere elvețiene, iar ceasurile produse de aceasta costă mii de euro bucata (între 2.500 și 7.700 euro pentru modelele în oțel, potrivit managerului firmei, Rolando Braga, într-un interviu acordat în 2010 portalului Defining Luxury), fiind o firmă bine poziționată în segmentul luxury.

Ceasul provine din colecția personală, are patina timpului și este într-o stare tehnică foarte bună. Se vinde impreuna cu o curea dedicata, din piele neagra, noua, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 26 noiembrie 2013 Actualizat: 16 aprilie 2024 Vizualizari: 1843
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Porsche
500 lei
Elvia
500 lei
THERMIDOR
350 lei
Ruhla
120 lei