ceas Venus cu carcasă asimetrică, mecanism Fleurier 6664

CEAS DAMA VENUS Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Venus, asimetric, o prezenţă neobişnuită la încheietura mîinii oricărei doamne, este echipat cu un mecanism Fleurier FEF 6664 cu 17 rubine, fabricat în anii ’70 (“Fleurier” SA, preluată ulterior de una dintre entităţile fondatoare ale Parmigiani Fleurier !). Ceasul are diametrul de 37x26x26 mm şi distanţa între anse de 22 mm, iar mecanismul are dimensiunile de 15,35x17,8 mm şi înălţimea de numai 3,45 mm. Balansierul lis din Glucydur, prevăzut cu amortizoare Incabloc, execută 21.600 de alternanţe pe oră iar arcul motor asigură, complet încărcat, o impresionantă rezervă de putere de 47 de ore. Mecanismul are ştanţat numele brandului pe roata arcului, însoţit de trei stele... verzi. Tot cu verde, pe puntea roţii principale, este inscripţionată „oglinda lui Venus”, simbolul universal al feminităţii (vezi foto 10). Acelaşi simbol apare pe capacul spate, însoţit de numele brandului şi de numărul de serie 266135. Carcasa ceasului este placată cu aur (ştanţă între anse, la ora 6). Cadranul este impecabil, cu un uluitor model de guilloche-uri foarte bine realizate, care reamintesc de motivele solare. Valoarea ceasului este sporită de cureaua din piele autentică de struţ (vezi foto 7 şi 8), lucrată manual.

Venus este o marcă celebră pentru mecanismele sale, în special cele cronograf, fondată în 1918 în La Chaux-de-Fonds de Paul Schwarz-Etienne. Istoria manufacturii Venus începe însă în 1902, cînd în La Chaux-de-Fonds, inima orologeriei elveţiene, un maestru ceasornicar pe nume Paul Arthur Schwarz şi soţia sa Olga Etienne-Schwarz, doi vizionari, lansează prima lor colecţie. Iniţial cei doi au creat şi au vîndut ceasuri sub mai multe branduri, însă unul dintre acestea s-a distins imediat: Venus. Prima colecţie Venus s-a remarcat imediat prin eleganţă şi rafinament, valorile exprimate de marcă devenind repede sinonime cu designul inovator şi calitatea. Prin 1930 Venus a început să producă celebrele calibre cronograf de înaltă precizie, care sînt încă folosite şi astăzi de multe branduri. Venus a fost de asemenea printre primii care au creat un mecanism cronograf fără counter şi cu roată-coloană pentru funcţionarea braţului central. Acest calibru este utilizat şi astăzi pe scară largă, fiind considerat predecesorul multor cronografe moderne. Astfel, Venus şi-a cîştigat repede recunoaşterea ca unul dintre brandurile elitiste din industria de ceasuri, datorită inovaţiilor tehnice şi expertizei, precum şi pentru designul elegant. Drumul către inovaţie şi eleganţă a culminat cu istorica recunoaştere internaţională în cadrul tîrgului de la Bassel din 1950, cînd Venus a cîştigat premiul întîi pentru design. De atunci, compania a mers din succes în succes. Anii ’60 au găsit firma organizînd evenimente pline de farmec, ca cel de la Atena în 1966, ales pentru a sublinia conexiunea dintre miturile Greciei şi iconicul model „Venus din Milo”, ceas purtat cu această ocazie de celebra actriţă de la Hollywood, Jane Mansfield. Ceasurile Venus deveniseră atît de cunoscute şi recunoscute încît chiar şi Leonid Brejnev, liderul Uniunii Sovietice, purta la mînă un ceas Venus. În acea perioadă, de notat o comandă specială a Vaticanului: 100 de piese din aur alb, echipate cu mecanism automatic. După ce a traversat o lungă perioadă dificilă, marca faimoasă în toată lumea pentru ceasurile sale de mînă a renăscut din propria cenuşă. Cu un nou cartier general în cosmopolita Genevă, VENUS a revenit în lumina reflectoarelor. Ca o curiozitate, sursa de inspiraţie pentru fondatorii brandului a fost, în 1902, chiar planeta Venus, care este singura planetă ce se roteşte în sensul acelor de ceasornic.

Ceasul provine din colecţia personală, arată foarte bine şi funcţionează la secundă ! Se livrează fără cureaua de prezentare, din piele de struţ lucrată manual, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Dacă se doreşte livrarea cu cureaua din piele de struţ, la preţul afişat se adaugă 189 de lei, contravaloarea curelei. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 ianuarie 2017 Actualizat: 09 martie 2024 Vizualizari: 248
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Bifora
800 lei
Ghitor
250 lei
Bifora
880 lei
E.R.C.
750 lei
Pobeda
400 lei