ceas Tissot Stylist, calibru 2700 (baza Omega 1100), fabricaţie 1978

CEAS DAMA TISSOT Inscris de Ceasornicar
105 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Tissot Stylist este echipat cu un calibru deosebit, Tissot 2700, dezvoltat dintr-o bază Omega 1100. Maşinăria are 17 rubine, fiind fabricată aproximativ în 1978. De altfel, acest mecanism a fost produs numai între 1978 şi 1985. Mecanismul are dimensiunile de 13x15,15 mm şi o înălţime de 3,5 mm, iar ceasul are dimensiunile de 18x27 mm. Balansierul lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, se roteşte cu 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 41 de ore. Capacul spate, din oţel, în stare impecabilă, este ştantat pe interior cu seria 15013 şi inscripţia Tissot Le Locle. Carcasa este placată cu aur, la fel ca brăţara originală (marcaj pe interiorul capacului) cu logo-ul Tissot pe închizătoare. Ceasul nu funcţionează, se vinde pentru restaurare sau piese.

Cei peste 160 de ani de istorie a ceasurilor elveţiene Tissot încep în 1853, cînd Charles Félicien Tissot (cunoscut şi sub numele de Daguette) şi unul dintre fii săi, Charles-Emile, deschid o mică manufactură numită „Charles Tissot & fils”. Specialiştii companiei lucrau constant pentru îmbunătăţirea mecanismelor pentru ceasuri de mînă, dezvoltarea şi introducerea de noi caracteristici, precum şi pentru utilizarea de noi materiale în orologerie. De altfel, Tissot a cîştigat în mod repetat premii şi distincţii pentru soluţiile sale inovatoare. În 1907, manufactura, reprezentată pînă atunci în principal de munca manuală, s-a schimbat, transformîndu-se într-o fabrică avînd cele mai moderne echipamente. Producţia industrială şi dezvoltarea comerţului cu ceasuri a permis şi creşterea producţiei Tissot. În 1925, Paul Tissot a trebuit să decidă soarta mărcii, semnînd un parteneriat comercial cu fraţii Louis şi Gustave Brandt, fondatorii celebrei mărci Omega. Acest lucru a dus la formarea unui holding, „Société Suise pour l’Industrie Horlogère” – SSIH, în 1930 (care mai tîrziu formează o asociere şi fuzionează cu ASUAG în 1983). Prin această „împărţire a domeniului de marketing”, Omega a ocupat cel mai înalt loc de pe piaţă, un ceas Tissot fiind cu circa 30% mai ieftin decît Omega, la aceeaşi calitate. Totul ţinea doar de marketing şi de înţelegerile dintre producători, realizate la cel mai înalt nivel ! Această strategie a funcţionat pînă la izbucnirea celui de-al doilea război mondial, cînd Tissot a fost ales să furnizeze ceasuri pentru piaţa militară deoarece aveau reputaţia unor ceasuri nu numai fiabile dar şi accesibile. Astăzi, în ciuda faptului că tehnologia este avantajul competitiv al mărcii, calităţile esenţiale ale ceasurilor Tissot sînt stilul şi eleganţa.

Ceasul se vinde pentru restaurare sau pentru piese. Provine din colecţia personală şi se livrează împreună cu brăţara originală, marcată pe închizătoare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „curele”, „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 08 noiembrie 2019 Actualizat: 05 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Poljot
610 lei
KOLOS
220 lei
Elves
450 lei
Texin
425 lei
Wostok
400 lei