ceas Thermidor mecanic, mecanism FE 233-66 (derivat dintr-o bază Cupillard), anii ’70

CEAS BARBATESC THERMIDOR Inscris de Ceasornicar
435 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Thermidor este echipat cu un excelent mecanism France Ebauches FE 233-66 cu 15 rubine, secundar periferic şi calendar, derivat din calibrul Cupillard similar. Data se schimbă progresiv între ora 21 şi 24. Ceasul are dimensiunile de 38x42 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi grosimea de 5 mm. Balansierul tip lis cu amortizoare Incabloc efectuează 18.000 de alternanţe pe oră. Arcul motor din elynvar cu spirală dublă Cornú asigură o fenomenală rezervă de mers de 49 de ore ! Capacul spate este din oţel, pe filet, în stare foarte bună. Cadranul NOS este superb, cu o deosebită culoare azurie în mai multe tonuri (partea din mijloc, de la ora 12 la ora 6, are un periaj vertical diferit ca tonalitate) şi cu indecşi şi indicatoare aurii, într-o perfectă simbioză cu culoarea cadranului.

Marca Thermidor a fost înregistrată încă din noiembrie 1896 în localitatea elveţiană La-Chaux-de-Fonds, celebră pentru firmele de orologerie stabilite aici, de către asocierea Sandoz & Breitmeyer (ulterior, în 1962, a mai fost înregistrată o marcă de ceasuri cu acelaşi nume în Spania, la Madrid, de către José Gascon). Se cunosc prea puţine despre această marcă, cert este că numele brandului vine de la luna a 11-a a calendarului francez republican, numită Thermidor. Aceasta începea în 19 sau 20 iulie şi se termina în 17 sau 18 august, urmînd lunii Messidor şi precedînd-o pe Fructidor. Thermidor a fabricat ceasuri de damă şi bărbăteşti solide, echipate cu mecanisme elveţiene de înaltă calitate. Diver-ele şi cronografele Thermidor erau recunoscute pentru calitatea şi precizia lor.

Cupillard (Cupillard-Rième SA / Group Framelec, Morteau) a fost o firmă parte a conglomeratului France Ebauches fondat în 1965 prin fuziunea a cinci dintre cei mai importanţi fabricanţi francezi de mecanisme orologere. Astfel, calibrul Cupillard 233 s-a transformat în FE-233 cu diferite terminaţii, în funcţie de complicaţiile mecanismului. La apogeul său, France Ebauches a fost considerat cel mai mare fabricant european de mecanisme din Franţa şi din Comunitatea Europeană şi al 6-lea mare fabricant mondial în domeniu.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o bună stare tehnică şi estetică. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare. Transportul revine cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „curele piele”, „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 30 noiembrie 2016 Actualizat: 04 martie 2024 Vizualizari: 334
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Camy
640 lei
Roberta
500 lei
Sekonda
450 lei
Arval
905 lei