ceas Sindaco mecanism EB 8800

CEAS DAMA SINDACO Inscris de Ceasornicar
150 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă este echipat cu un mecanism elvețian Ebauche Bettlach 8800, cu eșapament pin lever și secundar central, fabricat aproximativ în 1960. Ceasul are diametrul de 33 mm, iar mecanismul are diametrul de 26,6 mm și grosimea de 4,0 mm. Balansierul tip lis, din nickel, cu amortizoare antișoc Kif-Protechoc, asigură 18.000 de bătăi pe oră, iar arcul motor conferă o autonomie de 37 de ore. O particularitate a acestui mecanism este eșapamentul pin-lever. Acestea au fost patentate de Georges Frederic Roskopf în 1867, dar ideea aparține ceasornicarului francez Louis Perron în 1798, redescoperită și patentată de celebrul ceasornicar parizian Louis-Gabriel Brocot în 1823 și sugerată lui Roskopf de către Jules Grossmann. Eșapamentul cu ancoră cu pini, căci despre el este vorba, a fost folosit pe scară largă deoarece, pe lîngă că este ușor de fabricat, oferă mai multe avantaje față de eșapamentul cu ancoră cu palete. Capacul spate are seria 7666. Indecșii și indicatoarele de culoare albă, ca și roșul viu al secundarului, sînt perfect vizibile pe negrul de antracit al cadranului.

Sindaco („Fabrique SINDACO S.A. Montres Roskopf, goupilles et réveils”), cunoscută și sub numele de Swissline Sindaco, a fost o marcă italiană fondată în 1946 la Locarno. Aveau propria fabrică de ceasuri în Elveția și erau specializați în ceasuri accesible. În anii ’70, majoritatea modelelor cu oră săritoare ale firmei erau introduse în carcase din fibră de oțel sau din Noryl. O perioadă, Sindaco a împărțit mecanismele și designul cu firmele Sorna și Sicura (ultima a fost cumpărată între timp de Breitling, care și-a dezvoltat multe modele pe baza patentelor cumpărate odată cu fabrica). Nu fără opoziția mărcii britanice de mașini Jaguar, se pare că Sindaco a înregistrat pentru prima dată marca „Jaguar”, în 1945 („Sindaco & Jaguar watches”). Cele două firme se judecă și acum. Astăzi, ceasurile Sindaco sînt foarte greu de găsit, deoarece foarte puține au supraviețuit (și mai puține în stare bună).

Ceasul are un aspect estetic foarte frumos și funcționează cu intermitente, deci apreciem că are nevoie de o revizie. Se livrează cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „curele”, „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 13 septembrie 2014 Actualizat: 03 februarie 2024 Vizualizari: 1180
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Sekonda
310 lei
Mora
420 lei
Seiko
700 lei
Chilex
650 lei
Komandirskie
4.500 EUR