ceas Sekonda mecanism Poljot 2614.2H

CEAS BARBATESC SEKONDA Inscris de Ceasornicar
360 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Sekonda, un brand „de export” al fostei Uniuni Sovietice, este echipat cu un mecanism 2614.2H cu 17 rubine, secundar central şi calendar. Ceasul are 38x40 mm dimensiuni şi distanţa între anse de 18 mm, iar diametrul maşinăriei este de 26 mm şi grosimea de 4,3 mm. Balansierul lis din Glucydur, prevăzut cu amortizoare Pojot-Kirova, bate cu o frecvenţă de 21.600 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură o autonomie de 46 de ore ! Capacul spate este din inox, cu inel filetat. Ceasul este în stare perfectă, are toate piesele originale. Cadranul alb, cu indecşi şi indicatoare negre, perfect lizibile, este în stare excelentă.

Sekonda a fost una dintre mărcile „pentru export” din fosta Uniune Sovietică. Ceasurile fabricate sub acest brand erau echipate cu mecanisme produse în cinci dintre fabricile sovietice de ceasuri: Luch, Poljot, Slava, Wostok şi Raketa. S-au fabricat diverse modele de Sekonda, unele dintre ele adevărate bijuterii de mecanică fină aplicată. De fapt, şcoala sovietică de orologerie funcţiona pe baza a patru principii: simplitate, eficienţă, funcţionalitate şi rezistenţă. La mecanismele ruseşti, complicaţiile erau folosite pentru că era nevoie de ele, nu doar ca element de inovaţie sau „cine face primul lucruri mai interesante, mai scumpe şi mai inutile”, cum se întîmplă de multe ori, chiar şi astăzi, în industria elveţiană de ceasuri.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică foarte bună ! Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 ianuarie 2017 Actualizat: 03 februarie 2024 Vizualizari: 367
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Komandirskie
1.250 lei
Lip
400 lei
Slava
400 lei
Olma
500 lei
Poljot
650 lei