ceas Seiko Hi-Beat automatic, mecanism 2206A, brăţara originală

CEAS DAMA SEIKO Inscris de Ceasornicar
420 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Seiko Hi-Beat automatic, de damă, este un model foarte bine păstrat, într-o stare tehnică şi estetică excelentă. Este echipat cu un mecanism in house Seiko 2206A automatic, cu 17 rubine, secundar central şi calendar dublu (dată + zi), în două limbi de circulaţie internaţională: engleză şi spaniolă. Ambele calendare, atît ziua cît şi data, sînt cu setare rapidă: cînd remontoarul este rotit în sensul acelor de ceasornic se schimbă data, iar cînd este rotit invers se schimbă ziua. Zilele de sîmbătă sînt albastre, iar cele de duminică sînt roşii. Mecanismul are diametrul de 17,2 mm şi înălţimea de 5,85 mm, iar ceasul are dimensiunile de 32x32 mm şi distanţa între anse de 10 mm. Balansierul lis din glucydur cu amortizoare Diashock are o frecvenţă de 28.800 bătăi pe oră (ceea ce situează ceasul în categoria celor de înaltă precizie), iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 32 de ore. Mecanismul are rotorul de la automat pe rulmenţi. Carcasa şi brăţara (originală, marcată Seiko pe închizătoare) sînt integral din oţel, în stare perfectă. Geamul este intact, nu are nici o zgîrietură. Cadranul bleumarin este foarte frumos şi excelent păstrat, marcat cu logo-ul companiei şi inscripţia „Hi-Beat” la ora 6. Capacul spate, din oţel, este pe filet, cu garnitura originală intactă şi are seria 310087.

Seikō Hōrudingusu Kabushiki-gaisha, sau mai simplu Seiko, este una dintre cele mai cunoscute şi mai inovative companii orologere din lume. Firma a fost fondată în 1881, cînd Kintarō Hattori şi-a deschis un atelier de reparat ceasuri în cartierul Ginza din Tokyo. Unsprezece ani mai tîrziu, în 1892, el începe să producă orologii sub numele Seikosha, care s-ar traduce liber prin „casa lucrului de calitate”. Primele ceasuri de mînă ale companiei ies pe piaţă în 1913, iar ceasurile produse sub brandul Seiko apar abia în 1924. În 1969 Seiko revoluţionează istoria orologeriei introducînd în fabricaţie Astron, primul ceas cu quartz din lume ! Acesta costa atunci cît o maşină ! În cîţiva ani costurile au scăzut, astfel încît oricine îşi putea cumpăra un ceas cu quartz, iar invenţia Seiko aproape că a distrus definitiv industria elveţiană de ceasuri ! Seiko este probabil cel mai cunoscută pentru ceasurile sale de mînă, fiecare model fiind produs integral in house. Acest lucru înseamnă atît mecanisme, cît şi carcase, indicatoare, baterii, senzori, inclusiv uleiul cu care se ung mecanismele şi alte componente minore, TOTUL se produce în fabricile Seiko. Compania japoneză produce atît ceasuri cu quartz cît şi ceasuri mecanice sau automatice, la preţuri dintre cele mai variate. Cel mai ieftin model Seiko (brandul Alba) costă 45 de dolari, iar cel mai scump (brandul Credor) costă 554.000 de dolari. În 1917 Seiko a devenit corporaţie. A fost redenumită Hattori Seiko Co. Ltd în 1983 şi Seiko Corporation în 1990. După ce şi-a creat subsidiare operaţionale, în 2001 devine holding şi este redenumită Seiko Holdings Corporation la 1 iulie 2007. Astăzi, ceasurile mecanice şi automatice Seiko sînt foarte căutate de colecţionari. Ca o curiozitate, directorul de zbor al NASA, Gene Kranz, a purtat la mînă un Seiko 5 model 6119-8460 pînă la sfîrşitul carierei sale. Ceasul a fost recent vîndut la o licitaţie şi se află încă în stare de funcţionare. Diverse modele de Seiko au apărut în filmele cu James Bond, ca şi în cele cu Jason Bourne. Criminalul nazist de război, ofiţerul SS Josef Mengele, purta la mînă un Seiko automatic cu 21 de rubine. Ceasul se află în arhivele poliţiei din Brazilia (unde Mengele s-a refugiat după război şi unde a murit) şi încă funcţionează (sursa: National Geografic). Seiko a fost, de asemenea, cronometrorul oficial al unor evenimente sportive majore: Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial de Fotbal sau Campionatul Mondial de Atletism. Tot Seiko este şi sponsorul FC Barcelona şi al echipei Honda de Formula 1 (compania japoneză a refuzat însă ca numele Seiko să apară pe maşinile de Formula 1 atîta timp cît pe monoposturi apar şi reclame la ţigări).

Ceasul face parte din colecţia personală şi este într-o stare tehnică şi estetică ireproşabilă. Se livrează cu brăţara originală. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 06 ianuarie 2019 Actualizat: 31 decembrie 2023 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Flora
950 lei
Chaika
375 lei
Luch
175 lei
Slava
750 lei