ceas Ruhla Antimagnetic, mecanism UMF 2981 (baza 24-33)

CEAS DAMA RUHLA Inscris de Ceasornicar
265 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Ruhla, de damă, este echipat cu un mecanism UMF 2981 (derivat dintr-o bază 24-33) cu armare manuală, secundar central şi calendar, fabricat spre sfîrşitul anilor '70, începutul anilor '80. Acest tip de mecanism a fost fabricat fără întrerupere din 1963 pînă în 1990, ca parte a familiei de calibre 130 Mio. Ceasul are diametrul de 31 mm şi distanţa între anse de 12 mm, iar diametrul mecanismului este de 24 mm şi grosimea acestuia de 6 mm. Balansierul lis se roteşte cu 18.000 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 35 de ore. Este un mecanism cu eşapament pin-lever. Acest tip de mecanism a suferit de-a lungul timpului (în 1966, 1975 şi 1976) cîteva modificări care i-au îmbunătăţit performanţele. Ceasul arată excelent, carcasa, coroniţa, geamul, cadranul şi capacul spate fiind în stare perfectă. Cadranul este inscripţionat la ora 6 "Made in GDR".

Situată în pădurile din Thuringia, la Eisenach, Ruhla era un centru de tradiţie în orologeria şi mecanica fină germană. În 1862, fraţii Christian şi Georg Thiel au înfiinţat o fabrică de articole metalice, ajungînd în 1892 să producă ceasuri de buzunar. Prima invenţie importantă a constituit-o ceasul de buzunar „Fearless”, care a devenit un mare succes pe piaţa Nord Americană. Aproape în fiecare an compania Thiel scotea noi mecanisme. În 1919 firma produce „Thiela”, un ceas de buzunar cu 15 rubine, eşapament cu ancoră swiss şi ambreiaj suspendat. Primele ceasuri de damă au fost vîndute în 1935, în cadrul colecţiilor Venus şi Darling. Odată cu cel de-al 2-lea război mondial fabrica a fost rechiziţionată şi a produs numai pentru nevoile de război. După război, Ruhla a produs ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mînă ieftine, dar şi ceasuri de mînă de înalt nivel calitativ, bărbăteşti şi de damă. În 1963 Ruhla produce celebrul său mecanism Kaliber 24, extrem de robust, care va echipa ceasuri cu vînzări de 120 de milioane de piese. Tot Ruhla deţine şi patentul pentru primul ceas electric „contact-controlled” din lume. Astăzi, Ruhla nu mai există: uriaşa întreprindere s-a divizat în mai multe firme private, printre care şi “Gardé Uhren und Feinmechanik Ruhla GmbH”. Ruhla a mai produs ceasuri sub brandurile Anker, Champion, Europa, Karex, Saxon, Services, Setkon, Spazial, Suyika, Targa, Worldtime, Aseikon, Jumbo, Antic, Gillex, Clipper ş.a.m.d.

Ceasul arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele neagră cu cusături roşii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 martie 2019 Actualizat: 02 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Kirovskie
375 lei
ROYCE
540 lei
Atlantic
155 lei
Raketa
455 lei
Roamer
350 lei