ceas Rotary automatic, art déco, mecanism ETA 2428 fabricaţie anii ’50, primul calibru ETA cu 21.600 de alternanţe

CEAS DAMA ROTARY Inscris de Ceasornicar
345 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Rotary automatic, un brand misterios aflat încă de la înfiinţare în proprietatea familiei Dreyfuss, este echipat cu un mecanism ETA 2428 cu 17 rubine, produs aproximativ în 1956. Este primul calibru ETA cu 21.600 de alternanţe. Ceasul are diametrul 20 mm, iar diametrul mecanismului este de 15,3 mm şi înălţimea acestuia de 4,95 mm. Balansierul oscilează cu 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 35 de ore. Cadranul este în stare foarte bună, marcat cu logo-ul Rotary, o roată înaripată.

Povestea ceasurilor Rotary se confundă cu cea a fondatorului brandului şi începe în emblematicul orăşel La Chaux-de-Fonds, leagănul orologeriei elveţiene, unde tînărul dar talentatul ceasornicar Moise Dreyfuss deschide în 1895 un atelier de ceasornicărie. Rotary a rămas, pînă astăzi, o companie de familie, la fel de independentă ca la început, neaderînd niciodată la nici unul din conglomeratele elveţiene formate în industria ceasurilor. Prin 1920, Georges şi Sylvain Dreyfuss au început să exporte ceasuri în Marea Britanie. Aceasta avea să devină cea mai de succes piaţă pentru ceasurile Rotary, astfel încît în 1940 Rotary a devenit furnizorul oficial al armatei britanice. În timpul celui de-al doilea război mondial au fost livrate mari cantităţi de ceasuri (mecanice, automatice sau cronografe de precizie) către armata britanică. Marca Rotary a lăsat o impresie de neşters în Anglia, find declarat unul dintre superbrandurile din UK, poziţie pe care şi-a păstrat-o multă vreme. Specialiştii susţin că logo-ul companiei, „roata cu aripi”, a fost introdus în 1924, odată cu fondarea primului Club Rotary din Elveţia, dar nu există nici o dovadă că ar avea legătură cu acest lucru, cel puţin în aparenţă (familia Dreyfuss a fost permanent extrem de discretă în ce priveşte apartenenţa sau nu a membrilor familiei la diverse organizaţii !). Emblema clubului Rotary seamănă însă perfect cu una dintre piesele trenului de roţi dinţate ale unui mecanism orologer ! Nici un război sau criză nu a reuşit să oprească afacerea familiei Dreyfuss, ba chiar în 1967, în plină criză a quartz-ului, o nouă fabrică Rotary a fost construită în La Chaux-de-Fonds. Manufactura a mai produs ceasuri şi sub mărcile 22 Hours, Ace, 565, Swiss Officer, Avenger, Cygnus, Gran Turismo, Maximus, Millionnaire, Ski-Look, Sportsman etc., precum şi sub marca exclusivistă Dreyfuss & Co.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu cureaua dedicată, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 03 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Parker
660 lei
Kirovskie
580 lei
Accesorii
250 lei buc.
Mondia
680 lei
Aurora
335 lei