ceas Roamer Vanguard, mecanism Meyer & Stüdeli 801 fabricaţie 1965-1967

CEAS BARBATESC ROAMER Inscris de Ceasornicar
405 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Roamer Vanguard este echipat cu un mecanism MST 801 (Meyer&Stüdeli S.A., Manufacture d’Horlogerie Soleure, 1927) cu 17 rubine şi secundar central, fabricat cu aproximaţie între 1965 şi 1967. Ceasul are dimensiunile de 35x37 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 3,9 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc efectuează 18.000 de bătăi pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 43 de ore. Cadranul în stare perfectă este marcat (puţin atipic, la ora 9 şi la ora 3) cu numele şi logo-ul mărcii şi al modelului, acelaşi care se regăseşte şi pe mecanism. Capacul spate din oţel, pe filet, este gravat cu numele şi logo-ul mărcii şi al modelului. Carcasa este placată cu aur (ştanţă între anse, la ora 6). Indecşii orar şi indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul încă activ (vezi foto 7). Un model de Roamer mai rar întîlnit.

De 125 de ani, compania Roamer produce ceasuri de calitate în Elveţia. Istoria companiei începe în 1888 în micul orăşel Solothurn (Soleure), unde ceasornicarul urbei, Fritz Meyer, deschide un atelier specializat în care producea un model original de cilindri pentru eşapament. La început lucra cu şase oameni, dar harnicul ceasornicar şi-a dezvoltat rapid afacerea, compania ajungînd curînd la 60 de salariaţi. Cîţiva ani mai tîrziu firma îşi schimbă specializarea, începînd să producă ceasuri şi mecanisme. În 1904, producţia firmei depăşea jumătate de milion de mecanisme. În 1905, Meyer şi asociatul său, Johann Stüdeli, fondează “Meyer & Stüdeli Company”. În numai un an firma depăşeşte 400 de angajaţi şi se mută într-un nou sediu, unde va începe să producă calibrele MST cu eşapament pin-lever, foarte populare în acea perioadă. Între 1914 şi 1923, în apropiere de Solothurn, compania deschide mai multe subsidiare unde diferitele piese erau ansamblate. În 1923, numărul salariaţilor trecea de 1.200, iar producţia depăşea un milion de mecanisme pe an. De altfel, începînd din acel an, compania introduce un control strict al calităţii. “Meyer & Stüdeli” îşi schimbă în 1952 numele în „Roamer”, fiind recunoscută drept o manufactură unde se produceau ceasuri mecanice, rezistente la apă, de înaltă calitate. Un alt punct forte al ceasurilor Roamer este designul, care depăşeşte preţul la care acestea se vînd. De-a lungul timpului, Roamer a dezvoltat mai multe strategii ingenioase de marketing. Botezate „True values” sau „Just watch”, acestea au adus brandului notorietate şi recunoaştere.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 16 noiembrie 2019 Actualizat: 28 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Tissot
750 lei
Wostok
800 lei
VENUS
400 lei
WILHELM
600 lei
MOSKVA
635 lei