ceas Ricoh automatic calibrul 61, carcasă asimetrică

CEAS BARBATESC RICOH Inscris de Ceasornicar
270 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Ricoh automatic, cu carcasă asimetrică, este echipat cu un calibru 61 in house, avînd 21 de rubine, dublu calendar (zi şi dată), antimagnetic, rezistent la apă şi şocuri, capac spate pe filet, cu emblema celebrei companii japoneze şi seria 61355A. Complicaţia „buton pentru setarea rapidă a datei” se află în dreptul orei 2 şi funcţionează perfect. Dimensiunile ceasului sînt 38x40 mm, iar distanţa între anse de 18 mm. Cadranul are o frumoasă culoare maro-ruginiu, accentuată de roşul viu al secundarului. Remontoarul original este semnat cu logo-ul Ricoh (vezi foto 5). Rotorul de la automat este pe rulmenţi. Carcasa este asimetrică (mai lată înspre partea superioară şi mai îngustă spre partea inferioară). Brăţara este cea originală, marcată Ricoh pe închizătoare.

Istoria Ricoh începe în 6 februarie 1936 ca Riken Kankoshi Co., Ltd., bazată pe munca de cercetare a profesorului Ookawati Masatoshi (care se pare că a început ca vînzător de hîrtie fotografică). În martie 1938 compania devine Riken Optical Industry şi demarează producţia de dispozitive şi echipamente optice. După o serie de rebrandinguri asupra companiei iniţiale şi schimbări de sediu, un vizionar, Kiyoshi Ichimura, va juca de-a lungul timpului un rol important în conducerea şi dezvoltarea Ricoh. Timp de zece ani acesta va conduce compania din postura de director executiv, în 1946 fiind numit preşedinte. Puţini mai ştiu astăzi că viziunea lui Ichimura n-ar fi putut fi pusă în practică fără ajutorul companiei Takano Seimitsu Kogyo Co., Ltd., firmă japoneză care la origini făcea produse metalice şi care devenise cu timpul un producător de ceasuri de foarte bună calitate (vezi modelele „No. 1”, „2000 series” şi faimosul „Chateau”). Existenţa brandului orologer Takano s-a întins de-a lungul a 4 ani şi 11 luni, după aceea fiind încorporat în conglomeratul numit Ricoh. După preluarea Takano, Kiyoshi Ichimura a „uitat” sa mai amintească vreodată acest nume alături de Ricoh. În timpul conducerii sale compania ajunge una dintre cele mai dezvoltate, astfel încît în 1962 celebra firmă de ceasuri Hamilton intră într-un joint venture cu Ricoh, asociere în care Hamilton deţinea 60% din acţiuni. Împreună cu Ricoh, Hamilton va produce ceasuri destinate iniţial pieţei japoneze. O parte dintre componente erau produse în fabricile Hamilton din Lancaster, în timp ce componentele mecanice şi ansamblarea finală erau făcute în Japonia. Producţia de ceasuri Ricoh era însă destul de mică, aproximativ 1.000 de ceasuri pe lună, iar parteneriatul Ricoh-Hamilton nu putea concura invazia de ceasuri electronice produse de Seiko. Parteneriatul s-a dizolvat deci trei ani mai tîrziu, în 1965, iar mecanismele Ricoh rămase au fost introduse în carcase noi şi vîndute în Statele Unite sub marca „Vantage”. Ricoh a mai produs şi ceasuri Porsche de înalt nivel calitativ, cu 35 de rubine şi peste.

Ceasul este într-o condiţie bună tehnică şi estetică ! Provine din colecţia personală şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 mai 2016 Actualizat: 17 august 2022 Vizualizari: 879
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1216
Anunturi marcate ca vandute: 818
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ghitor
250 lei
Raketa
300 LEI
THERMIDOR
350 lei
Poljot
610 lei
Atlantic
160 lei