ceas Ramona automatic, foarte rar, mecanism foarte rar Felsa 1560 Inversator cu 25 de rubine fabricat timp de numai doi ani

CEAS BARBATESC RAMONA Inscris de Ceasornicar
1.060 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Ramona, rar întîlnit pe piaţa ceasurilor vintage, este echipat cu un mecanism automatic foarte rar, un Felsa 1560 Inversator cu 25 de rubine (versiuni ale acestui mecanism au fost fabricate şi în variante cu 17, 21 sau chiar 30 de rubine) şi secundar central, fabricat numai între anii 1956 şi 1958 ! Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are diametrul de 26 mm şi înălţimea de 6,65 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc se roteşte cu 18.000 de oscilaţii pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 43 de ore. Automatul rulează foarte silenţios, ca şi cum ar fi pe rulmenţi. O interesantă particularitate a acestui mecanism este angrenajul diferenţial situat între caseta arcului şi arborele acesteia, care are rolul de a opri rotorul să mai înmagazineze energie atunci cînd arcul este complet armat. Un mecanism rar, produs în exemplare puţine. Cadranul este în stare foarte bună, cu indecşii orari şi indicatoarele din aur de 9 k. Carcasa este şi ea placată cu aur roz (marcaj între anse, la ora 6). Capacul spate, din oţel, este pe filet, în stare perfectă (vezi şi foto 5). Mecanismul auriu este superb, cu roţi decupate şi perforate.

Ramona este o marcă elveţiană rar întîlnită, prezentă în peisajul orologer numai între anii 1950-1970, după care a dispărut definitiv, pierdută în vîrtejul de fuziuni şi achiziţii generate de criza quartz şi în care a fost implicată manufactura ce deţinea marca Ramona, Fabrique Auréole. Există puţine informaţii despre acest brand. Fabrique Auréole a fost înfiinţată în 1868 de către Phillip Wolf, în emblematicul orăşel La Chaux-de-Fonds, unul dintre leagănele orologeriei elveţiene. A produs ceasuri sub mai multe mărci (Aurore, Cavalier, Fidelis, Flamingo, Gardenia, John Bull, Ramona, Ramo, Seafighter, Seashell, Stratonaut, Vade-Mecum, Vertex ş.a.m.d.), dar printre cele mai de succes s-au numărat ceasurile Ramona. Implicată, de-a lungul timpului, în diverse fuziuni şi asocieri, printre care cu M. Choffat & Cie., Vertex SA etc., Auréole pierde sau închide pe rînd mărcile de ceasuri care o consacraseră, printre care şi Ramona. În 1972 Fabrique Auréole este înglobată în joint venture-ul Synchron AG, rezultat din fuziunea între Ernest Borel, Cyma, West End, Doxa, Arthur Dorsaz, Dogma şi Aubry Frères SA. Ramona a fost o marcă mică dar ambiţioasă, răpusă de continua schimbare şi de competiţia acerbă din domeniul orologer.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, rechin, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 12 martie 2020 Actualizat: 26 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Certina
1.350 lei
Lip
400 lei
Kirovskie
580 lei
Silvana
860 lei
Volna
715 lei