ceas Potens square, mecanism Anton Schild 1690-92 fabricaţie 1960

CEAS BARBATESC POTENS Inscris de Ceasornicar
160 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Potens este echipat cu un mecanism AS 1690-92 cu 15 rubine şi armare manuală, fabricat aproximativ în 1960. Ceasul are dimensiunile de 29x34 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are diametrul de 23,3 mm şi o înălţime de 4 mm. Balansierul uriaş are spirală plană cu capăt reglabil şi execută 18.000 de bătăi pe oră. Arcul motor asigură, complet încărcat, o fenomenală rezervă de putere de 50 de ore. Cadranul argintiu satinat este în stare bună, cu numele şi logo-ul mărcii inscripţionate în partea superioară. Capacul spate, în stare perfectă, este din inox.

La începuturile orologeriei, cînd existau deja destule fabrici de ceasuri, începuseră să lipsească tocmai... ceasornicarii, adică cei ce reparau şi servisau aceste maşinării. Este exact ce şi-a propus să facă, în 1888, René Ulmann, care s-a specializat în repararea ceasurilor de buzunar, ulterior, după răspîndirea ceasurilor de mînă adaptîndu-le pe cele de buzunar pentru a fi purtate la încheietură. Zece ani mai tîrziu compania se dezvoltase, iar fondatorul s-a retras din afaceri, lasînd firma pe mîinile fiilor săi. În 1898, la înregistrarea mărcii La Savoureuse, manufactura se numea deja Les Fils de René Ulmann Ullman Frères. Fraţii Ullman au început să producă piese de ceas, carcase, bezeluri, geamuri şi curele pentru ceasuri în atelierele proprii. Ulterior au creat un departament care furniza altor firme piese de schimb pentru mecanisme, instrumente şi echipamente destinate industriei orologere. Au început să producă ceasuri sub marca Potens în 1950, cunoscînd un succes răsunător în special cu cronografele Potens Prima echipate cu mecanisme Landeron. Au mai produs ceasuri şi sub mărcile (o selecţie aleatoare) Barbizon, Dominic, Edvina, El Nacional, Fathma, Floc, Magda, Magnat, Midinette, Picnic etc.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică destul de bună ! Se livrează cu brăţara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 03 septembrie 2016 Actualizat: 05 iunie 2021 Vizualizari: 521
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1142
Anunturi marcate ca vandute: 763
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Luch
370 lei
Poljot
550 lei
RAMONA
1.060 lei
Veglia
1.850 lei
Pobeda
275 lei