ceas Paul Jobin automatic, mecanism ETA 2783 cu 25 de rubine, carcasă Thermocompact SA

CEAS BARBATESC PAUL JOBIN Inscris de Ceasornicar
500 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Paul Jobin, mai rar întîlnit, este echipat cu un mecanism automatic ETA 2783 cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în variante mai modeste, cu 17 sau 21 de rubine), secundar central şi calendar, fabricaţie circa 1970. Maşinăria a stat la baza mecanismelor Certina 25-011 şi Dugena 3346. Ceasul are dimensiunile de 37x40 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm şi grosimea acestuia de 5,2 mm. Balansierul de tip lis, cu amortizoare Incabloc, efectuează 21.600 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o serioasă rezervă de putere de 47 de ore. Capacul spate, din oţel, este pe filet, în stare foarte bună. Carcasa tip Terpact, fabricată de Thermocompact SA, este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 6).

Piatra de temelie a manufacturii orologere Jobin a fost pusă la începutul anilor 1900 în localitatea elveţiană Porrentruy. Firma a purtat de-a lungul anilor mai multe nume, în funcţie de proprietari. După moartea fondatorului Paul Jobin, fabrica a fost preluată de cei doi fii ai acestuia, numindu-se „Fabrique d’Horlogerie Les fils de Paul Jobin & Cie”. Ulterior, după achiziţionarea de către Flora SA, manufactura Jobin a devenit Montres Flora SA cu sediul la Biel Bienne. Manufactura Jobin a mai produs ceasuri sub mărcile Ajax, Centenaire, Cypar, Flora, Jobin, Loretto, B. Jobin şi H. Jobin (probabil fiii lui Paul Jobin), Oranje sau Sillon. Marca a fost radiată în 1993 din Registrul Comercial Elveţian, iar ceasurile Jobin din perioada de început şi de mijloc a firmei sînt astăzi obiecte de colecţie.

Thermocompact SA, înregistrată împreună cu Galvacompact în 1960, cu sediul la Geneva, de către Laboratoarele F. Margot, era unul dintre fabricanţii preferaţi de mărcile mai mici. Cu o execuţie peste medie a finisajelor, Thermocompact SA producea carcase placate cu aur, indicatoare şi cadrane pentru ceasuri. Simbolul acestui fabricant este TC, înscris într-un paralelipiped neregulat.

Ceasul face parte din colecţia personală, arată şi funcţionează excelent. Se livrează cu cureaua de prezentare (nouă, din piele maro), iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 04 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Chaika
170 lei
Ural
500 lei
Poljot
150 lei
Lip
820 lei
Waltham
760 lei