ceas pandativ Türler, formă deosebită (glob de cristal), mecanism AS 1002-984

CEAS DAMA TUDOR Inscris de Ceasornicar
830 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas pandativ Türler, în formă de glob de cristal, este echipat cu un mecanism Anton Schild AS 1002 984 cu 17 rubine şi armare mecanică, produs aproximativ în anii ’60. Acest tip de mecanism a fost fabricat şi în variantele cu 7 şi 15 rubine. De fapt, AS 1002 şi AS 984 sînt mecanisme distincte, dar fac parte din aceeaşi familie de mecanisme, singura diferenţă între ele fiind diametrul: în timp ce AS 984 are 10,5 linii, AS 1002 are 11,5 linii. Ceasul are diametrul de 32 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi o înălţime de 3,8 mm. Balansierul prevăzut cu amortizoare Incabloc şi şuruburi de compensare bate de 18.000 de ori pe oră. Arcul asigură, complet armat, o rezervă de mers de 40 de ore. Carcasa este placată cu aur (marcaj pe bezel, la ora 11). Cadranul, cu o superbă culoare verde venin, are indecşi şi indicatoare aurii, în stil minimalist. Aspectul general este cel de mini glob din cristal (nu ştim dacă poate fi folosit în magie :D), atît cadranul cît şi mecanismul fiind acoperite cu sfere din cristal. Partea din spate, prin care se vede mecanismul în mişcare, are o mică teşitură, astfel încît ceasul poate fi aşezat pe birou (de exemplu), devenind un mic orologiu de birou.

Türler era (şi este încă) nu un producător de ceasuri, cum s-ar putea crede văzînd mărci celebre purtînd pe cadran dubla denumire (brand + Türler), ci un retailer high-end cu o reputaţie de netăgăduit, extrem de solidă, care a colaborat cu cele mai mari şi mai celebre mărci din lumea orologeriei, semnînd pe cadranele ceasurilor alături de Rolex, Omega, Cartier, Tiffany & Co sau Patek Philippe. Fondată în urmă cu 138 de ani, în 5 februarie 1883, la ora 08:30 dimineaţa, în orăşelul elveţian Biel Bienne de către fraţii César Alexander și Jean Henri Türler, compania Türler deschide primul său magazin în 1907. De-a lungul deceniilor următoare avea să se extindă și să deschidă magazine în toată Europa, oferind în cele din urmă ceasuri unor clienți celebri precum Sir Winston Churchill. Până la jumătatea secolului trecut au vîndut ceasuri prestigioase ale unui mare număr de companii de top, inclusiv Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, Blancpain, International Watch Co. (IWC), Universal Geneve, Omega, Audemars Piguet, Breitling etc. Inscripţiile duble de pe cadrane au apărut pe ceasuri de la începutul anilor 1900 pînă la mijlocul anilor '70, iar marca Türler era un indiciu de "look closer" (pentru a folosi faimoasa frază a lui Mayer) pentru ceasuri deja uimitoare în epocă. Compania există şi astăzi, avînd sediul pe Bahnhofstrasse din Zurich, la umbra marilor bănci elveţiene de pe Paradeplatz. Unele dintre ceasurile semnate Türler sînt chiar rare astăzi.

Ceasul arată excelent şi funcţionează foarte bine. Revizia a fost făcută recent. Se livrează ca în fotografii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 05 mai 2021 Actualizat: 01 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Wostok
360 lei
Chaika
452 lei
Chaika
380 lei
Mir
250 lei
Zim
250 lei