ceas Moskva, mecanism 2608, fabricaţie circa 1956

CEAS BARBATESC MOSKVA Inscris de Ceasornicar
635 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Moskva, model bărbătesc mai rar întîlnit astăzi pe piaţa ceasurilor vintage, este unul dintre cele mai bune ceasuri fabricate în fosta Uniune Sovietică. Este echipat cu un calibru 2608 cu 16 rubine şi secundar central, foarte fiabil şi robust. Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 16 mm, iar mecanismul are diametrul de 26 mm şi o grosime de 3,9 mm. Balansierul din glucydur, prevăzut cu şuruburi de compensare, efectuează 18.000 de bătăi/ oră. Arcul motor din elynvar cu spirală dublă Cornu asigură o rezervă de mers de 37 de ore. Acest tip de mecanism a fost fabricat timp de numai cinci ani la Prima Fabrică de Ceasuri din Moscova (mecanismul are ştanţată în interior, pe roata arcului şi pe podul superior, sigla „1 MЧЭ”, inscripţie care se regăseşte şi pe cadran). Carcasa şi capacul spate sînt în stare foarte bună, iar cadranul, cu o uşoară patină a timpului, este înfrumuseţat de indicatoarele specifice acestui model.

Brandul Moskva echipat cu mecanisme Pobeda 2608 a fost produs timp de numai cinci ani consecutivi, între 1955 şi 1960, la Prima Fabrică de Ceasuri din Moscova. Pobeda este primul ceas sovietic fabricat în producţie de serie după cel ce-al doilea Război Mondial. Devenit aproape o legendă, acest ceas are rădăcinile încă din 1927, cînd guvernul sovietic a decis să dezvolte industria de ceasuri şi mecanică fină. Istoria Pobeda începe însă în 1928, cand Rusia a cumpărat companiile americane Dueber Hampton Watch & Co. şi Ansonia Clock Company, mutînd liniile de producţie în Rusia. În paralel, firma franceză Lip SA d’Horlogerie livrează în cantităţi mari mecanisme, componente şi indicatoare. În decembrie 1935, această fabrică de ceasuri ce funcţiona pe locul unei foste manufacturi de tutun din Moscova a primit numele „Kirova”, după numele lui Serghei Mironovici Kostrikov, o figură marcantă a revoluţiei bolşevice care îşi luase pseudonimul literar Kirov. Acesta, pregătit în secret de Stalin ca succesor la conducerea statului, a fost ulterior asasinat "în mod misterios". În 1945, imediat după terminarea celui de-al doilea război mondial, numele fabricii a fost schimbat în “1 Moskovskaia Ciasovaia Zavod”. Denumirea “Pobeda” („victorie” în limba rusă) a fost stabilită de însuşi Iosif Visarionovici Stalin, în cinstea victoriei sovietice.

Ceasul arată şi funcţionează foarte bine. Provine din colecţia personală şi se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, rechin, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 26 decembrie 2021 Actualizat: 23 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Wostok
475 lei
Princeton
400 lei
Ural
450 lei
Exona
250 lei
PAT
500 lei