ceas Montine of Switzerland mecanism automatic AS 1913 cu 25 de rubine

CEAS BARBATESC MONTINE Inscris de Ceasornicar
330 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Montine of Switzerland, automatic, este echipat cu un mecanism Anton Schild 1913 în varianta de top cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în versiuni cu 17 sau 21 de rubine), secundar central şi calendar, fabricat aproximativ în 1977. Ceasul are dimensiunile de 37x40 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5,2 mm. Balansierul tip lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, execută 21.600 de alternanţe pe oră iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 44 de ore. Rubinele de pe etajul automatului sînt prinse în chatoane din alamă. Capacul spate, din oţel, în stare impecabilă, este pe filet. Carcasa este placată cu aur. Cadranul cu indecşi şi indicatoare negru-aurii, este în stare perfectă.

Montine of Switzerland are sonorităţi elveţiene dar este o marcă fabricată începînd cu 1975 în Marea Britanie. Înfiinţată de Clifford Bruce McGuire în 1971 şi fabricată de compania acestuia cu ateliere în Crawley şi Purley, marca Montine folosea numai mecanisme (mecanice sau automatice) de cea mai bună calitate. Încă de la lansare, Montine of Switzerland a fost un bestseller instantaneu, cu vînzări de jumătate de milion de piese pe an în anii ’70-’80. Acest lucru a condus şi la sloganul publicitar al Montine: „vîndut în fiecare minut în întreaga lume”. După o lungă perioadă de inactivitate, marca Montine a fost reactivată recent de compania Scorpio, condusă de urmaşul fondatorului, Stuart McGuire.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas, 100% handmade, găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 ianuarie 2017 Actualizat: 24 februarie 2024 Vizualizari: 322
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Benrus
225 lei
Exona
250 lei
ANKRA
380 lei
Certina
1.665 lei
Chaika
350 lei