ceas militar Wostok Komandirskie Amfibia, automatic, oţel, mecanism 2416, diver 200 m, dedicat aniversării a 50 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial

CEAS BARBATESC KOMANDIRSKIE Inscris de Ceasornicar
650 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas militar Wostok Komandirskie Amfibia, un model mai deosebit datorită carcasei din oţel Type 470, diver la 200 de metri (marcaj pe capacul spate), este un hibrid între două modele foarte apreciate ale producătorului din Tschistopol, Komandirskie şi Amfibia. Este fabricat în 1995 şi echipat cu un mecanism automatic Wostok 2416 cu 31 rubine, secundar central şi calendar. Ceasul are diametrul de 43 mm, grosimea totală de 14 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 24 mm şi înălţimea de 5,5 mm. Balansierul prevăzut cu amortizoare antişoc Aera, de construcţie sovietică, execută 19.800 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 40 de ore. Acest mecanism are o particularitate interesantă: armarea se face cu ajutorul a două roţi suplimentare (foto 4, săgeţile galbenă şi roşie) fixate de un fel de microregulator, de fapt două lamele elastice prinse la un capăt în puntea roţilor (foto 4, săgeata albastră). Carcasa masivă Type 470 (sursa: Samuel Tang) este integral din oţel, în stare perfectă (vezi şi foto 5). Remontoarul este înfiletabil, pentru protecţie contra apei. Capacul spate, cu garnitura originală de etanşare, este pe filet, gravat „Amfibia” cu litere chirilice şi seria 133269. Bezelul este bidirecţional. Cadranul NOS este decorat cu steaua roşie (simbolul armatei sovietice) şi cu silueta monumentalei statui "Patria mamă" de pe Kurganul Mamaev din Volgograd (fost Stalingrad, locul celei mai mari şi mai sîngeroase bătălii din istoria omenirii) şi inscripţia 1945-1995. Din vârful sabiei de oțel pînă la baza soclului măsoară 85 de metri, din care statuia din beton are 52 de metri, restul fiind sabia. Statuia cîntărește 7.900 de tone. Indicatoarele şi indecşii orari sînt marcate cu fosfor, în stare perfectă (vezi foto 7).

Modelul Komandirskie a intrat în producţie în 1940 şi era destinat iniţial numai ofiţerilor de diferite arme din Armata Roşie. De asemenea, eroii de război erau recompensaţi cu ceasuri avînd gravuri distincte. Douăzecişicinci de ani mai tîrziu, în 1965, fabrica Wostok a fost numită „furnizorul oficial” al Ministerului Apărării, ceea ce nu face decît să aducă un plus de prestigiu firmei. Modelul Amfibia a intrat în producţie în 1958 şi era destinat iniţial marinarilor sovietici. Melanjul dintre Amfibia şi Komandirskie a condus la un ceas care însumează toate calităţile ambelor modele: robusteţea Komandirskie şi rezistenţa la apă a Amfibiei.

Fabrica de ceasuri Wostok („răsărit”, în limba rusă) îşi are originea în anul de război 1941, cînd a fost mutată Fabrica de Ceasuri nr. 2 din Moscova în localitatea Tschistopol Glavpribor, pe rîul Kama. Aici, la unitatea NK MV 835, a fost produs echipament militar dar şi ceasuri de bord pentru tancuri şi avioane. După terminarea războiului şi revenirea Fabricii nr. 2 la Moscova (devenită mai tîrziu “Slava”), au rămas în Tschistopol capacităţi de producţie unde s-au realizat ceasuri de mînă pentru militari, dar şi ceasuri pentru piaţa civilă. Din 1942 s-a numit Fabrica de Ceasuri Tschistopol (Tschistopol Ciasovaia Zavod). În 1964 a fost stabilit numele de Wostok (abia în 1995 a fost modificat în „Vostok”). La început s-au produs mecanismele K-43 şi K-26, folosite la ceasurile Pobeda. În 1952 se realizează ceasul Kama, în carcasă rezistentă la şocuri şi apă. În 1968 se lansează ceasul “Amfibia”, cu un real succes de piaţă avînd în vedere performanţele mari pentru acele vremuri. În 1992 fabrica trece în jurisdicţia Republicii Tatarstan şi ceasurile Vostok sînt exportate în cantităţi mari în Italia, SUA, Elveţia.

Ceasul provine din colecţia personală, este în stare foarte bună şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 26 decembrie 2019 Actualizat: 06 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lip
1.160 lei
Lanco
570 lei
Lobex
575 lei
Raketa
950 lei (rezervat d-na D.B. !)
Omega
600 lei