ceas Junghans, mecanism 620.00, fabricaţie circa 1970

CEAS BARBATESC JUNGHANS Inscris de Ceasornicar
410 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas este echipat cu un mecanism Junghans 620.00 cu 17 rubine şi secundar central, dezvoltat integral in house de către inginerii germani. Mecanismul, ştanţat „German Made”, are diametrul de 26 de mm şi grosimea de 3,75 mm, iar ceasul are diametrul de 37 mm şi distanţa între anse de 18 mm. Balansierul cu amortizoare antişoc Star-Shock execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 47 de ore. Acest mecanism a fost produs timp de numai cinci ani, între 1967 şi 1972, şi are o particularitate interesantă: caseta arcului se învîrte pe un rulment cu două rubine ! Carcasa este placată cu aur. Cadranul este marcat „Made in Germany”.

Jughans Uhren GmbH este cea mai mare fabrică de ceasuri şi mecanisme din Germania şi este un brand foarte cunoscut şi apreciat în toată Europa. Compania îşi are sediul la Schramberg, în landul Baden-Wurttenberg, încă din 15 aprilie 1861, cînd Erhard Junghans a înfiinţat, împreună cu cumnatul său Jakob Zeller-Tobler, firma „Junghans und Tobler”. În 1927 compania începe să producă ceasuri de mînă. Din anii ’50, celebrul designer Max Bill a început să creeze ceasuri pentru Junghans, colaborarea întinzîndu-se de-a lungul multor ani. Un exemplu remarcabil al muncii acestuia este un ceas de perete realizat în 1956 57 şi care la ora actuală se află în colecţia Muzeului de Artă Modernă din New York. După 1980, Junghans lansează primul ceas radio-controlat din lume, urmat, zece ani mai tîrziu, de primul ceas de mînă radio-controlat, numit MEGA 1. În 1995 Junghans dezvăluie o inovaţie spectaculoasă, combinînd în interiorul unui ceas puterea razelor solare cu tehnologiile ceramică şi solară. La ora actuală Junghans dezvoltă, împreună cu producătorul japonez Seiko, un ceas de mînă care setează automat ora locală indiferent în ce zonă se află posesorul lui.

Ceasul provine din colecţia personală, arată foarte bine şi funcţionează ca o maşină germană, adică perfect. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 martie 2019 Actualizat: 23 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Helvetia
800 lei
Certina
1.350 lei
MOSKVA
450 lei
Poljot
936 lei
THERMIDOR
350 lei