ceas Geneva Sport Prima, cadran sunburst, mecanism in house GSW 40 41

CEAS BARBATESC GENEVA SPORT Inscris de Ceasornicar
450 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Geneva Sport Prima, cu un superb cadram guilloche, este echipat cu un mecanism in house GSW 40 41 cu 17 rubine şi secundar central. Diametrul ceasului este de 38 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar dimensiunile mecanismului sînt 23,3 mm diametru şi 4,2 mm înălţime. Cu cele 18.000 de bătăi pe oră, balansierul din nichel este prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc. Resortul asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 40 de ore. Mecanismul este inscripţionat cu numele mărcii. Capacul spate, din oţel, este foarte bine conservat. Cel mai frumos şi mai interesant lucru este însă cadranul, cu foarte frumoase guilloche-uri tip sunburst.

Brandul elveţian Geneva Sport Watch Co. a fost fondat în 1930, la Geneva, de către ceasornicarii F. Delay şi J. Robert. A produs în special ceasuri sport, divere la diverse adîncimi şi ceasuri cu tentă sportivă. Culorile îndrăzneţe şi dimensiunile atipice pentru acea perioadă au adus firmei o binemeritată recunoaştere. Mai greu de găsit astăzi o piesă în stare foarte bună, în principal şi datorită numărului relativ redus de exemplare fabricate.

Ceasul arată foarte bine şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, din piele de struţ, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „curele”, „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 25 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lip
625 lei
Adora
660 lei
Lanco
570 lei
Lanco
600 lei
Bifora
880 lei