ceas Fossil f2, mecanism Morioka Tokei VX51E

CEAS DAMA FOSSIL Inscris de Ceasornicar Stare: Folosit
50 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Fossil f2, de damă, este echipat cu un mecanism japonez Morioka Tokei (un brand mai puţin cunoscut al Seiko) VX51E. Morioka Seiko Instruments Inc. a fost fondată în 1970 la Shizukuishi-cho, odată cu extinderea Seiko în domeniul fabricării ceasurilor. Producţia de ceasuri şi mecanisme quartz a început zece ani mai tîrziu, în 1980. De atunci, fabrica a produs numai mecanisme quartz destinate în mare majoritate producţiei interne. Mecanismele fabricate de Morioka Tokei Inc. echipează atît ceasurile Pulsar, cît şi Sharp sau Hattori. Ceasul are dimensiunile de 28x30 mm şi distanţa între anse de 16 mm. Cadranul minimalist, în stil Bauhaus, carcasa, capacul spate şi geamul mineral sînt în stare foarte bună.

Fossil a fost înfiinţată în 1984 ca Overseas Products International, cu sediul în Richardson, Texas (U.S.A.), de către Tom Kartsotis, la sugestia fratelui său mai mare Kosta, director de marketing la Sanger-Harris. Denumirea "Fossil" vine de la... porecla pe care cei doi fraţi i-o dăduseră tatălui lor ! Aşadar Kosta (care deţine astăzi 12,5% din acţiunile companiei) i-a spus fratelui său despre potențialele profituri pe care le-ar putea aduce importul de mărfuri din Orientul Îndepărtat, în special importul unor ceasuri moderne, fashion. Principalul lor produs au fost ceasurile fashion cu un look retro. În 2001, Fossil a cumpărat de pe bursă pachetele majoritare ale unor branduri celebre de ceasuri, unele dintre ele cu rădăcini adînci în orologeria elveţiană, ca Silvana, Avia şi Zodiac. Înfiinţată în Munţii Jura, acum 120 de ani, Silvana se situează printre brandurile care au contribuit la renumele producţiei elveţiene de ceasuri. În 1969, proprietarul de atunci al fabricii de ceasuri Avia, un industriaş din Neuchâtel care mai deţinea şi mărcile Helvetia şi Fleurier cumpără brandul Silvana, rezultînd o nouă firmă, Avia & Silvana S.A. Curînd, aceasta a fost înglobată în holdingul Societe des Garde-Temps S.A. (SGT), un conglomerat care ajunsese să deţină diverse mărci de prestigiu în industria orologeră. În 2001 gigantul american Fossil a cumpărat de pe bursă pachetul majoritar al Avia şi de atunci marca aparţine acestei firme, iar Silvana a fost resuscitată în 2012 de un grup de pasionaţi. Tot în 2012, Fossil a cumpărat Skagen Designs cu circa 230 de milioane de dolari, acest lucru ducînd la prezentarea, în anul imediat următor, a liniei de ceasuri din segmentul superior Fossil Swiss, realizată integral în Elveţia. Mărcile lor de ceasuri includ astăzi şi Abacus, Michele Watch, Skagen Denmark, Misfit sau celebrele Zodiac. Fossil face și accesorii licențiate pentru mărci precum Skechers, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc Jacobs, DKNY, Diesel, Kate Spade, Tory Burch, Chaps, Burberry și Armani. În plus, compania produce obiecte de colecție, dintre care unele se bazează pe filme populare sau personaje de cultură pop, ca Superman, Batman, Wonder Woman, Elvis Presley, Piraţii din Caraibe, Flash, Green Lantern, Snoopy, Pokémon, Războiul Stelelor, Cronicile din Narnia, Cars, și Matrix. Studiourile de design ale Fossil se află în Elveţia, la Biel Bienne, în apropiere de Rolex.

Ceasul este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Bateria trebuie înlocuită. Se livrează cu cureaua de prezentare, din piele lăcuită, iar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Periodic, la 1-2 ani, este indicat să-i înlocuiţi bateria.

Data anunt: 06 ianuarie 2019 Actualizat: 07 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Mondia
850 lei
Cauny
950 lei
Mondaine
375 lei
NINO
405 lei
Poljot
150 lei