ceas de avion, altimetru Revue Thommen – Revue Thommen Altimeter

CEAS BARBATESC REVUE THOMMEN Inscris de Ceasornicar
200 EUR
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de avion, altimetru Revue Thommen este un instrument aeronautic de bord de înaltă performanță, cu o tehnologie folosită la ora actuală pentru echiparea elicopterelor și avioanelor civile și militare. Piesa prezentată este de tip 3A43.32.20F.28.4.EE, cu seria 1010945. Este aprobat FAA TSO-C10b (AS392C) și poate măsura altitudinea pînă la 20.000 de picioare. Este perfect funcțional.

Istoria Revue Thommen începe în 1853, cînd Louis Tschopp și Gédéon Thommen cumpără o modestă ceasornicărie în localitatea elvețiană Waldenburg. În 1859 ei înființează Revue Thommen și de atunci numele companiei este asociat cu orologeria clasică, în combinație cu fabricarea de mecanisme de înaltă precizie. În 1869 Tschopp părăsește compania, Gédéon Thommen rămînînd singurul acționar. Ca o curiozitate, în 1885 Thommen a creat primul ceas cu display digital din lume (la care orele și minutele se schimbau ca la panourile de afișaj din aeroporturile de astăzi). În 1890 fondatorul companiei moare, fiul său, Alphonse preluînd firma. Din 1936, compania a început să producă nu numai ceasuri ci și instrumente de precizie, în special pentru aeronave. Ceasurile de mînă cu alarmă au fost lansate în 1947. Modelul a fost denumit „Cricket”, deoarece sunetul alarmei semăna cu țîrîitul unui greiere. Chiar și Hamilton a produs ulterior ceasuri cu alarmă folosind eboșe Cricket. Printre cei care și-au cumpărat un Revue Thommen Cricket se numără patru președinți americani: Johnson, Truman, Eisenhower și Nixon. În 1961, cu ajutorul lui Hans Keller, a fost lansat modelul „Cricket Nautical”, cu o alarmă perfect sonoră sub apă, asigurînd astfel siguranța scufundărilor la mare adîncime și oferind noi oportunități scafandrilor și cercetătorilor marini. Același an aduce împreună, sub umbrela MSR Holding, mărcile Revue, Vulcain, Buser, Phoenix și Marvin. În 1988 Revue Thommen a finanțat expediția unor alpiniști pentru cucerirea vîrfului Lots (8511 metri) din Himalaya. Expediția a demonstrat fiabilitatea și înalta rezistență a ceasurilor de mînă „Landmark”. Acestea sînt echipate cu o busolă solară neinfluențabilă de cîmpurile geomagnetice. Thommen s-a numărat și printre membrii unui mic și exclusivist club de firme orologere care au produs cronografe automate folosind mecanisme Lemania 5100. Revue Thommen a devenit cu timpul lider în fabricarea instrumentelor de precizie și avionică. Din uzina aflată și astăzi tot în Waldenburg, Revue Thommen aprovizionează producătorii de aeronave și forțele aeriene din peste 30 de țări.

Instrumentul este în stare bună, dar cum domeniul nostru nu sînt instrumentele de bord n-am putea spune cu precizie dacă are nevoie de revizie sau ba. Se livrează ca în fotografii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Data anunt: 01 iulie 2014 Actualizat: 14 aprilie 2021 Vizualizari: 1971
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1142
Anunturi marcate ca vandute: 759
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Zim
250 lei
Ural
330 lei
ARSA
750 lei
Vostok
360 lei