ceas Certina New Art, mecanism in house 25-661, fabricaţie 1971

CEAS BARBATESC CERTINA Inscris de Ceasornicar
1.450 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Certina New Art este echipat cu un mecanism in house Certina 25-661 cu 17 rubine, secundar central şi calendar, fabricat în 1971. De altfel, acest mecanism a fost produs doar între 1960 şi 1975. Acest tip de mecanism face parte din familia maşinăriilor 25-XXx, care cuprinde atît calibre manuale cît şi automatice. Ceasul are dimensiunile de 38x35 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm şi înălţimea de 4,3 mm. Balansierul lis din Glucydur, prevăzut cu amortizoare Incabloc, bate cu 19.800 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 46 de ore. Capacul spate, din oţel, în stare impecabilă, este gravat cu seriile 5301 213 8579160. Remontoarul este cel original, semnat cu logo-ul Certina (vezi foto 4). Carcasa monoshell este din oţel, excelent conservată, iar geamul este cel original, de asemenea în stare foarte bună. Cadranul cu o superbă culoare albastru marin, impecabil, cu periaj longitudinal, este pus în valoare de indecşii orari şi indicatoarele albe. Funcţionează la secundă !

Certina Kurth Freres SA a fost înfiinţată în 1888, cînd Adolf şi Alfred Kurth au deschis în Grenchen prima lor fabrică de mecanisme şi piese pentru industria orologeriei. Numele Certina a fost folosit însă pentru prima dată în 1906, cînd cei doi fraţi au decis să-şi numească ceasurile Grana, forma scurtă de la Granatus, adică numele latin al localităţii Grenchen. Abia în 1938 compania a adoptat oficial numele Certina, preluat din latinescul „certus” care însemna „garantat”, „sigur”. La început, „personalul” Certina consta din trei angajaţi care lucrau într-un atelier lipit de locuinţa familiei. În 1936, Certina a fost prima manufactură care producea un ceas digital acţionat de un mecanism cu eşapament. Pentru afişarea timpului erau folosite discuri inscripţionate cu numere, care se roteau pe rulmenţi, în detrimentul indicatoarelor clasice. În 1938 firma ajunsese deja cunoscută ca pionier al orologeriei, prin inovaţiile sale. Primul ceas de mînă a fost produs de Certina tot în 1938. Predominau ceasurile de mînă de damă, deoarece bărbaţii încă preferau ceasurile de buzunar. Pentru „performanţele excepţionale”, fondatorilor companiei li se decernează medalia de aur Milan Fair. În 1959 Hans şi Edwin Kurth şi-au propus ca obiectiv crearea unui brand de nişă, bazat pe calitate combinată cu inovaţia tehnică şi cu designul. Astfel, Certina a creat conceptul mecanismului suspendat într-o carcasă din oţel înalt aliat, pe care l-au numit DS (de la „Double Security”). Certina DS era primul ceas care rezista la şocuri produse de căderea de pînă la 6 metri (anterior standardul era de 2,2 metri). Noul Certina DS a fost luat într-o expediţie pe Himalaya de către o echipă de alpinişti care au urcat vîrful Dhaulagiri. Ceasul a rezistat la toate modificările de presiune şi altitudine. În 1971 Certina lansează modelul Biostar, primul ceas din lume care afişa bioritmurile umane. Un an mai tîrziu, la Certina lucrau 900 de oameni care produceau 600.000 de ceasuri pe an, iar fabrica era considerată cea mai modernă şi mai bine echipată fabrică de ceasuri din lume ! Deja Certina producea 375.000 de piese de ceas pe zi, utilizînd 53.000 de rubine. În 1971 familia ce deţinea brandul Certina ia decizia înţeleaptă de a se alătura General Watch Co., un sub-holding al ASUAG, în scopul de a participa la efortul comun împotriva revoluţiei quartz-ului. Restructurarea care a urmat a implicat şi abandonarea producţiei proprii de mecanisme şi spre sfîrşitul anilor ’70 operaţiunile Certina au fost mutate la Biel Bienne, alături de Edox şi Technos. Sub noua conducere, Certina a reuşit să-şi pastreze o parte din bastioane. După fuziunea celor două mari conglomerate, SSIH şi ASUAG, Certina împreună cu Mido şi Tissot au devenit membre ale unei noi entităţi cu sediul în Le Locle.

Ceasul provine din colecţia personală şi se află într-o stare tehnică şi estetică excelentă. Se livrează cu cureaua de prezentare tip NATO, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 27 decembrie 2021 Actualizat: 27 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Le Phare
550 lei
Cometa
860 lei
Porsche
500 lei
Pierce
475 lei
Chaika
430 lei