ceas BWC Courage, mecanism Unitas 6325 Wehrmachtswerk, fabricaţie circa 1965

CEAS BARBATESC BWC Inscris de Ceasornicar
625 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas BWC Courage este echipat cu un mecanism Unitas 6325 cu 17 rubine şi secundar periferic, fabricat în anii ’60-’70 (după forma podurilor şi decupaje). Chiar şi mecanismul este cunoscut drept Wehrmachtswerk, mecanism „de uz militar” (sursa: arhiva dr. Roland R.). Ceasul are diametrul de 38 mm şi distanţa între anse de 20 mm, iar mecanismul are diametrul de 29 mm şi înălţimea de 3,85 mm. Balansierul lis este prevăzut cu amortizoare Incabloc şi efectuează 21.600 de oscilaţii, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers strategică de 47 de ore. Capacul spate, din inox, este pe filet şi are seria 852018. Cadranul este simplu, cu indecşi şi indicatoare negre, perfect lizibile. De aproape 100 de ani, din 1924, BWC și-a câștigat o reputație recunoscută pentru excelența sa în fabricarea ceasurilor. De-a lungul anilor, obiectivul lor principal a fost să ofere măiestria preciziei elvețiene, design și tehnologie remarcabilă la un preț accesibil. O filosofie clar evidentă la ceasul la care te uiți acum !

Manufactura BWC a fost fondată în 1924 de către tînărul Arthur Charlet, chiar în localitatea sa natală, Buttes (cantonul Neuchâtel), un sat elveţian din îndepărtata Val de Travers, aproape de graniţa cu Franţa. Val de Travers este o frumoasă şi liniştită vale, binecunoscută pentru ceasornicarii săi încă din secolul al VIII-lea. Marca BWC (Buttes Watch Company) a avut mare succes datorită ceasurilor sale robuste, frumoase şi fiabile, pînă la criza quartz-ului căreia abia i-a supravieţuit. Producţia a fost mutată în cantonul Solothurn, iar activităţile comerciale au fost atribuite Reek GmbH din Pforzheim (Germania). BWC a fost absorbită de Maddox AG din Pforzheim în 1999, apoi plasată sub controlul Stark Watches (tot din Pforzheim) în 2003. Denumirea a rămas aceeaşi pînă astăzi, iar BWC participă anual la tîrgul de orologerie Baselworld.

Ceasul face parte din colecţia personală şi se află într-o stare tehnică şi estetică de invidiat. Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, nouă, din piele, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 aprilie 2023 Actualizat: 25 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Breil
700 lei
Provita
235 lei
Elvia
500 lei
MOSKVA
450 lei
Cornavin
450 lei