ceas Bifora Stratos aniversar, misiunea Excelsior III, mecanism in house Bifora 130 fabricat în 1960

CEAS BARBATESC BIFORA Inscris de Ceasornicar
880 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Bifora Stratos, produs în 1960, este echipat cu un mecanism in house Bifora 130 cu 17 rubine şi secundar central, produs în 1960. Ceea ce este demn de ramarcat este faptul că acest mecanism a fost fabricat in house, într-o vreme în care puţine manufacturi îşi permiteau să producă propriile calibre ! Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are diametrul de 29 mm şi înălţimea de 3,65 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o robustă rezervă de mers de 50 de ore. Capacul spate, din oţel, într-o stare excelentă, este clipsat. Cadranul impecabil este evidenţiat de indecşii orari şi indicatoarele negru-aurii. Carcasa placată cu aur, geamul şi remontoarul sînt în stare deosebită ! Ceasul este o ediţie aniversară, pentru celebrarea celui mai înalt salt cu paraşuta, de la marginea stratosferei, stabilit în 1960 de americanul Joseph "Joe" Kittinger (vezi foto 10), ofiţer al forţelor aeriene ale Statelor Unite, care a sărit de la 31.330 de metri, record care a rezistat 52 de ani. Ca o curiozitate, cel mai recent record mondial pentru un salt de la cea mai mare altitudine, stabilit de austriacul Felix Baumgartner în 2012 (39.045 metri), a fost stabilit în cadrul proiectului... Stratos. Cel care l-a asistat pe austriac de la sol a fost... Joe Kittinger, în vîrstă de 84 de ani. Pe site-urile dedicate, un ceas similar se vinde cu preţuri începînd de la 300 de euro (foto 13).

Bifora va ramîne în istoria orologeriei mondiale cu primul mecanism in house proiectat şi realizat integral în Germania ! Istoria companiei începe în jurul anului 1900, cînd Bifora Uhren GmbH, cu sediul în localitatea germană Schwäbisch Gmünd, este înregistrată de fondatorul Josef Bidlingmaier, mai întîi ca bijuterie apoi ca producţie de carcase pentru ceasuri. În 1918, cei 70 de angajaţi ai firmei produceau ceasuri de mînă complete, cu mecanisme elveţiene şi cu un mare număr de alte componente produse în atelierele proprii. Abia în 1928 reuşeşte acesta să pună la punct un mecanism propriu, calibrul 2025, primul mecanism german pentru ceasuri de mînă fabricat in house, din acel moment Bifora începînd să fie privită ca un rival serios de către companiile orologere de renume, atît din Germania cît şi din Elveţia. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, ceasurile Bifora au intrat în dotarea flotei germane, unde erau folosite de ofiţerii de cart şi de cei de punte, astfel: ofiţerii flotei civile au primit ceasuri cu cadran argintiu, iar ofiţerii flotei militare cu cadran negru. În anii ’50 Bifora devine unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din Germania. În 1951 este lansat Bifora 103 AUT, primul calibru automatic german ! După moartea lui Josef Bidlingmaier la finele anilor ’70, manufactura a dat faliment, fiind cumpărată în 1978 de către omul de afaceri indian Hiranand Gajria, fost reprezentant Bifora pentru Orientul Mijlociu. În 2006 Bifora a revenit la origini, fabrica din Schwäbisch Gmünd şi-a redeschis porţile iar glorioasele tradiţii ale orologeriei germane au fost reluate.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează excelent. Revizia completă a fost recent efectuată. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 aprilie 2023 Actualizat: 26 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Silvana
740 lei
Roxy
600 lei
Marvin
750 lei
Elves
450 lei
Ruhla
120 lei