ceas Astral (Marea Britanie, Elveţia), mecanism EB 8800

CEAS BARBATESC ASTRAL Inscris de Ceasornicar
500 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas britanic, rar întîlnit astăzi ca marcă, în stare bună, este echipat cu un mecanism Ebauche Bettlach EB 8800 cu secundar central, fabricat spre sfîrşitul anilor ’60. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa dintre anse de 19 mm. Mecanismul are diametrul de 26,6 mm şi înălţimea de 4 mm. Balansierul tip lis, prevăzut cu amortizoare, realizează 18.000 de bătăi pe oră. Arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 36 de ore. Carcasa cromată este în stare deosebit de bună, ca şi capacul spate clipsat (cu seria 11013 - 8801) şi remontoarul original. Cadranul NOS poartă numele şi logo-ul brandului, precum şi inscripţia T Swiss Made T. Practic, deşi o marcă britanică, acest ceas a fost produs în Elveţia, sub licenţă, de către Agon Chromatic Watch Corp., un joint venture înfiinţat de Robert Triebold în colaborare cu Economic Swiss Time Ltd. pentru realizarea de ceasuri arătoase dar ieftine. Cu sediul la Mumpf, manufactura a reuşit să se menţină pe piaţă pînă la începutul anilor '70, cînd criza declanşată de apariţia quartz-ului a forţat-o să închidă porţile.

Astral este un brand rar întîlnit astăzi, produs de cea mai de succes marcă britanică de ceasuri, Smiths. Istoria ceasurilor Smiths începe în 1939, cînd fabricii din Cheltenham i se cere să producă ceasuri pentru nevoile de război. În timpul războiului, Smiths a produs celebrele ceasuri pentru asistente, ceasuri sub brandul Smiths Empire şi ceasuri de mînă de înaltă calitate, care concurau cu cele elveţiene. Unul dintre cei aflaţi în spatele succesului firmei britanice a fost Robert Lenoir, un foarte bun ceasornicar elveţian stabilit în Anglia după primul Război Mondial. Lenoir era, în acelaşi timp, şi persoana desemnată să se ocupe de afacerile Jaeger în Anglia, ceea ce îi face pe mulţi dintre colecţionarii de astăzi să creadă că Jaeger-LeCoultre a fost implicată în designul sau construcţia ceasurilor Smiths. Compania a beneficiat de foarte multă publicitate cînd Sir Edmund Hillary a purtat la mînă un model Astral în celebra sa ascensiune pe Everest, în 1953. Robuste şi uşor de purtat, ceasurile Smiths au fost apreciate atît de specialişti cît şi de comercianţi şi colecţionari. Unele dintre modelele fabricii din Bishops Cleeve sînt foarte greu de găsit astăzi ! Prin 1960, linia De Luxe continua încă să fie comercializată alături de modelele Everest şi Astral. Smiths a fost cea mai de succes marcă englezească de ceasuri, iar astăzi, la mai bine de 60 de ani de la lansare, unele modele de Smiths care au supravieţuit de-a lungul timpului sînt vînate de mulţi colecţionari de ceasuri.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică foarte bună. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 24 iulie 2022 Actualizat: 07 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Veryad
250 lei
RAMONA
1.060 lei
Rodania
850 lei
Zaria
315 lei