ceas aniversar Regimentul 30 Infanterie US Army, foarte rar, cadran decorat cu deviza unităţii, mecanism Otero 44

CEAS BARBATESC OMEGA Inscris de Ceasornicar
1.650 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas aniversar, dedicat Regimentului 30 Infanterie al armatei SUA, este echipat cu un mecanism Otero 44 (manufactura Otto Epple, Königsbach) cu 17 rubine şi secundar central, fabricat aproximativ în anii '70. Diametrul ceasului este de 35 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar diametrul mecanismului este de 23,3 mm şi înălţimea de 4,45 mm. Balansierul lis bate cu 18.000 de alternanţe pe oră şi este prevăzut cu amortizoare Monorex. Arcul motor asigură, complet armat, o autonomie de 45 de ore. Carcasa este din oţel, la fel şi capacul spate, filetat. Cadranul este decorat, pe toată suprafaţa, cu logo-ul şi deviza Regimentului 30 Infanterie: "Our country, not ourselves. Rock of the Marne, july 14-18, 1918". Un ceas cu o puternică semnificaţie istorică şi militară, foarte rar întîlnit.

Regimentul 30 Infanterie al armatei americane a fost constituit iniţial la 2 februarie 1901, la Fort Logan (Colorado). Batalionul I şi II au luat naştere însă mult mai devreme, în 1813, cînd cel de-al 4-lea preşedinte, James Madison, a format aceste unităţi pentru a combate forţele britanice. La terminarea războiului însă, batalionul I a fost desfiinţat, fiind recreeat la începutul Războiului Civil, cu baza la Fort Hamilton. Odată cu inzbucnirea insurecţiei din Filipine, regimentul 30 a fost trimis în provincia Mindanao. De-a lungul timpului, Batalionul 1 a fost repartizat, reorganizat, activat şi dezactivat de nenumărate ori, ultima menţiune fiind de la Fort Benning. Regimentul a fost desfăşurat în ianuarie 2003 în Kuweit, urmînd să ia parte la invazia asupra Irakului. A fost primul batalion care a trecut graniţa în Irak, ajungînd la Tallil unde a angajat prima luptă cucerind aeroportul local. A condus apoi operaţiunea "Dirty Deeds". În toate luptele angajate în Irak (Samawah, Shinafiya, Diyalah, Karbala, Bagdad etc.), Plutonul 1 a provocat pierderi grele Garzilor Republicane Irakiene. În iunie 2003 1-30 Infanterie a fost mutat înapoi în Kuweit de unde a zburat înapoi la Fort Benning (Georgia). Compania B 1-30 Infanterie a participat ulterior la peste 200 de misiuni de luptă în Irak, reuşind să ucidă peste 500 de inamici. De asemenea, regimentul a efectuat multiple misiuni şi operaţiuni militare (Spring Cleaning, Task Force, Morning Rain, Longest Yard, Battle, Marne Torch, Thunderbolt etc.), prea numeroase pentru a le aminti aici. În 2011, ca urmare a exerciţiilor de antrenament pe cele mai noi tancuri ale armatei, Batalionului 1 i s-a ordonat să fie pregătit pentru o desfăşurare imediată în Afganistan, sub numele Cobra Tank. La Mazar e-Sharif, Batalionul 1-30 Infanterie a fost prima unitate mecanizată din istoria SUA care a servit ca grup de lucru pentru operațiuni speciale și prima unitate de luptă terestră a Diviziei de infanterie 3d care s-a desfășurat în Afganistan. După un an, unitatea a revenit la Fort Stewart, fiind nominalizată la Meritorius Unit Award.

Cel de-al 2-lea Batalion al Regimentului 30 Infanterie a acţionat în timpul Primului Război Mondial la contraofensiva Chateau Thierry-Marne, unde a reuşit să combată cu succes 25 de atacuri germane. De asemenea, a luptat în bătăliile de pe Somme, Aisne, Champagne-Marne, Meuse-Argonne etc. În 1919 a fost trimis înapoi în SUA, la Fort Lewis, unde a rămas pînă la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în care a participat la eliberare Africii şi a oraşului Casablanca, rămînînd în Tunisia pînă în 1943, cînd a fost desemnat în "Forţa Joss" pentru operaţiunea Husky de invadare a Siciliei. În timpul bătăliei de la San Agata, generalul Patton a ales în mod special Batalionul 2-30 Infanterie pentru a ataca una dintre cele mai periculoase divizii germane, a 29-a Panzer Grenadier. După multe alte lupte grele în peninsulă, la 4 iunie 1944, regimentul 30 intra în Roma. Pe 15 martie 1945, regăsim batalionul asaltînd Linia Siegfried în Austria. Au mai luptat în Afganistan şi Irak.

Deviza Regimentului 30 Infanterie, adoptată în timpul luptelor de pe stîncile din Marne (primul Război Mondial, 14-18 iulie 1918), este "Our country, not ourselves" ("Pentru ţară, nu pentru noi")

Ceasul este în stare perfectă şi funcţionează foarte bine. Revizia completă a fost făcută recent. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 08 martie 2021 Actualizat: 21 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Duward
200 lei
Kirovskie
450 lei
Junghans
750 lei
Lex
770 lei
EXACTUS
295 lei