ceas ZentRa Safari automatic, aproape MINT, mecanism ETA 2784, geam din cristal

CEAS BARBATESC ZENTRA Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas ZentRa Safari este echipat cu un mecanism ETA 2784 în varianta de top cu 25 de rubine, secundar central şi calendar. Acest mecanism a fost fabricat numai între 1971 şi 1978, în 645.812 exemplare în diverse variante, fiind adaptat şi de Mido (Mido 12784). Diametrul mecanismului este de 25,6 mm, iar grosimea acestuia de 5,2 mm. Ceasul are dimensiunile de 42,5x39 mm şi distanţa între anse de 19 mm. Balansierul lis cu amortizoare Incabloc efectuează 28.800 de bătăi pe oră, ceea ce îl situează în categoria celor de înaltă precizie. Arcul motor asigură, complet încărcat, o respectabilă rezervă de mers de 45 de ore. Capacul spate este pe filet, în stare foarte bună, ştanţat cu numele brandului şi seria 498 108 / 18. Remontoarul este cel original, în stare foarte bună. Carcasa, impecabilă, este integral din oţel. Geamul din cristal acoperă un cadran frumos texturat, în stare excelentă, cu indecşi orari aplicaţi.

Modelul ZentRa Safari a fost dezvoltat după ce unul dintre fondatorii companiei a luat parte la o expediţie de vînătoare în Africa. A fost atît de impresionat de frumuseţile continentului negru, încît a uitat că n-a vînat nimic şi la întoarcere a dispus ca unul dintre cele mai frumoase modele de ceasuri să poarte numele Safari. De altfel, denumirea de Safari (din arabă, سفر , safar, însemnînd călătorie) se referă la o expediție de vînătoare ce se desfășoară în Africa Centrală și Africa Răsăriteană, în scopul vînării unor mamifere mari (elefanți, girafe, lei, rinoceri etc.). Safari, ca ramură distinctă a vănătorii, a fost promovată de celebrul romancier Ernest Hemingway și de președintele S.U.A., Theodore Roosevelt. În prezent termenul este folosit cu referire la diverse tururi prin parcurile naționale africane, în care pot fi urmărite sau vînate animalele sălbatice. Vînătorii sînt de obicei turiști, însoțiți de ghizi localnici profesioniști. Printre vînătorii de trofee, cei care au întreprins expediții de acest tip primesc cea mai mare admirație. Safari-ul fotografic, expediția de fotografiere a naturii sălbatice, este la ora actuală din ce în ce mai popular. Termenul sinonim de "vănătoare fără sânge" pentru acest tip de expediție a fost folosit pentru prima dată de fotograful polonez Włodzimierz Puchalski.

ZentRA a fost, la origini, o cooperativă fondată în Berlin pe 4 septembrie 1927, ca „Markenuhren-Verein”. Compania s-a dezvoltat foarte repede, ceasurile lor devenind populare datorită calităţii excepţionale şi preţurilor rezonabile. Firma avea 2.500 de magazine în care îşi vindea piesele orologere, aproape în fiecare localitate din Germania funcţionînd cel puţin un dealer ZentRA ! Ba chiar, în anii '30, deschide o filială independentă în Elveţia, în colaborare cu mult mai cunoscuta Tavannes. După cel de-al 2-lea război mondial compania şi-a mutat capacităţile de producţie din Berlin la Cologne, schimbîndu-şi numele în „ZentRA Uhren GmbH” şi revenind în forţă pe piaţă. În anii ’60-’70, ceasurile ZentRA erau larg răspîndite, preţul mediu fiind de aproximativ 200 de mărci germane. Modelele produse erau simple, clasice sau sport, iar mecanismele erau fie elveţiene (A. Schild), fie nemţeşti (PUW). Serii scurte ale unor modele ZentRA au fost echipate cu mecanisme Durowe, Urofa, ETA, Osco, Otero sau Bifora, dar s-a renunţat repede datorită costurilor mai mari şi s-a revenit la calibrele „tradiţionale” (A. Schild şi PUW). Prin anii ’80, datorită unor decizii economice greşite şi revoluţiei ceasurilor cu quartz, ZentRA şi-a închis porţile, orice încercare de resuscitare fiind sortită eşecului. În 2001, o firmă din Dusseldorf (care a lansat mărcile Javelle şi Elysee) a cumpărat marca şi drepturile ZentRA. Pentru calitatea şi precizia lor, ceasurile ZentRA au fost supranumite „ceasuri cu certificat de maturitate”. A mai produs ceasuri sub mărcile Centaur, Manta, Savoy, Hermetica etc.

Ceasul este într-o stare estetică deosebită, aproape NOS, şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 13 august 2018 Actualizat: 18 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
KOLOS
220 lei
Rotary
700 lei
Dugena
650 lei
Roamer
175 lei
Olivia
600 lei