ceas Wilhelm, culoare superbă, mecanism FHF 36-2 fabricaţie 1975

CEAS DAMA WILHELM Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Wilhelm, în stare NOS, este echipat cu un mecanism cu armare manuală FHF 36-2, cu 17 rubine, secundar periferic şi calendar, produs în anii ’70. Sufixul „2” desemnează modificări minore ale mecanismului. Ceasul are dimensiunile de 34x35 mm şi distanţa între anse de 15 mm, iar mecanismul are diametrul de 19,44 mm şi grosimea de 4,1 mm. Balansierul tip lis, cu amortizoare foarte solide, execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 46 de ore. Capacul spate din oţel este pe filet şi are gravată silueta unui scafandru. Carcasa este NOS, impecabilă, iar cadranul are o superbă culoare albastră a cărei intensitate variază în funcţie de lumină. Prin calitatea finisajelor, specific teutonă, acest ceas se ridică la un nivel similar celor elveţiene din aceaşi perioadă !

Fondatorul Wilhelm s-a născut în 1827, la Berlin, într-o familie de pasionaţi de tehnologie. Mama sa lucra într-un mic atelier de ceasornicărie, iar tatăl era un respectat mecanic. Wilhelm Müller, căci despre el este vorba, şi-a petrecut întreaga copilărie jucîndu-se cu piese defecte aduse acasă de părinţii săi în chip de jucării, deoarece din cauza sărăciei nu-şi permiteau să cumpere jucării reale pentru copiii lor. A învăţat de mic să meşterească orice şi a urmat o şcoală de ucenici în mecanica fină. La numai 20 de ani, în 1847, şi-a deschis propriul atelier în care, pe lîngă reparaţii, meşterea ceasuri din piese rămase de la clienţi. În scurt timp, a început să fabrice propriile ceasuri, comandînd piese la diferiţi producători şi fabricînd singur, manual şi mecanic, carcasele şi indicatoarele. Cu o calitate înaltă, ceasurile Wilhelm şi-au cîştigat în timp reputaţia de a fi atît elegante cît şi durabile. După moartea sa, afacerea a fost preluată şi dusă mai departe de fiul său, Emil Müller, şi de fii acestuia. Marca Wilhelm a dispărut brusc în anii '70, odată cu apariţia ceasurilor quartz care au îngenuncheat industria orologeră tradiţională.

Ceasul provine din colecţia personală, este NOS şi funcţionează la secundă. A fost recent verificat şi reglat. Se vinde doar împreună cu modelul bărbătesc similar listat alături şi se livrează cu cureaua de prezentare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 16 noiembrie 2019 Actualizat: 26 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ausal
600 lei
Pobeda
465 lei
Luch
370 lei
MOSKVA
450 lei
Raketa
950 lei (rezervat d-na D.B. !)