ceas Wilhelm, culoare superbă, mecanism Durowe Duromat 7522-2 fabricaţie 1975

CEAS BARBATESC WILHELM Inscris de Ceasornicar
600 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Wilhelm, în stare NOS, este echipat cu un excelent mecanism automatic Durowe Duromat 7522-2, în varianta cu 21 de rubine, secundar central şi calendar, produs în anii ’70. Sufixul „2” desemnează modificări minore ale mecanismului. Din acest mecanism a fost dezvoltat ulterior şi Dugena 2120. Ceasul are dimensiunile de 40x41 mm şi distanţa între anse de 20 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm (26,00 revoluţia rotorului) şi grosimea de 5,3 mm. Balansierul tip lis cu amortizoare Rufa-Anti-Shock execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 38 de ore. Capacul spate din oţel este pe filet şi are garnitura originală de etanşare. Rotorul automatului este decorat cu două aripi de condor stilizate şi este inscripţionat „Duromat”. Carcasa este NOS, impecabilă, iar cadranul are o superbă culoare a cărei intensitate variază în funcţie de lumină. Prin precizia de execuţie a mecanismului şi prin calitatea finisajelor, specific teutone, acest ceas se ridică la un nivel similar celor elveţiene din aceaşi perioadă !

Fondatorul Wilhelm s-a născut în 1827, la Berlin, într-o familie de pasionaţi de tehnologie. Mama sa lucra într-un mic atelier de ceasornicărie, iar tatăl era un respectat mecanic. Wilhelm Müller, căci despre el este vorba, şi-a petrecut întreaga copilărie jucîndu-se cu piese defecte aduse acasă de părinţii săi în chip de jucării, deoarece din cauza sărăciei nu-şi permiteau să cumpere jucării reale pentru copiii lor. A învăţat de mic să meşterească orice şi a urmat o şcoală de ucenici în mecanica fină. La numai 20 de ani, în 1847, şi-a deschis propriul atelier în care, pe lîngă reparaţii, meşterea ceasuri din piese rămase de la clienţi. În scurt timp, a început să fabrice propriile ceasuri, comandînd piese la diferiţi producători şi fabricînd singur, manual şi mecanic, carcasele şi indicatoarele. Cu o calitate înaltă, ceasurile Wilhelm şi-au cîştigat în timp reputaţia de a fi atît elegante cît şi durabile. După moartea sa, afacerea a fost preluată şi dusă mai departe de fiul său, Emil Müller, şi de fii acestuia. Marca Wilhelm a dispărut brusc în anii '70, odată cu apariţia ceasurilor quartz care au îngenuncheat industria orologeră tradiţională.

Ceasul provine din colecţia personală, este NOS şi funcţionează la secundă. A fost recent verificat şi reglat. Se vinde doar împreună cu modelul similar de damă listat alături şi se livrează cu brăţara de prezentare, NOS şi aceasta. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 16 noiembrie 2019 Actualizat: 26 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ruhla
265 lei
ONSA
700 lei
Wostok
805 lei
Kirovskie
260 lei
Vostok
360 lei