ceas Tressa Laser Beam, mecanism AS 1950-51 fabricaţie 1966

CEAS BARBATESC TRESSA Inscris de Ceasornicar
560 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Tressa Laser Beam este echipat cu un mecanism AS 1950-51 cu 17 rubine şi secundar central, fabricat aproximativ în 1966. Ceasul are dimensiunile de 34x38 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm şi grosimea acestuia de 4,5 mm. Balansierul imens de tip lis, cu amortizoare Protechoc, efectuează 21.600 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 46 de ore. Carcasa este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 6). Capacul spate, din oţel, este pe filet şi are gravat numele şi logo-ul companiei precum şi o serie foarte mică: 110. Cadranul inscripţionat cu numele mărcii şi al modelului este în stare perfectă. După seria foarte mică şi după anul înfiinţării, se pare că acest exemplar este printre primele fabricate de compania Tressa.

Compania Tressa Watch Co. avea sediul pe Rue de la Gare nr. 14, în orăşelul Biel Bienne din cantonul elveţian Berna (ulterior, pentru că afacerile mergeau bine, a mai inaugurat un sediu în exclusivista Genevă). Scopul declarat al noii companii era comercializarea cu ridicata de ceasuri, mecanisme şi piese pentru ceasuri, cu un capital iniţial de doar 500.000 CHF, deci nu a fost un gigant al orologeriei elveţiene ci mai degrabă un mic producător dedicat. Tressa a mai produs ceasuri şi sub modelele Forrester, Gazelle, Golden Eagle, Instructor, Peregrine, Lux, Praesidium, Safari, Sea Fury, Sea Tiger sau White Horse. Manufactura a funcţionat între 25 aprilie 1966 şi 04 martie 1987, intrînd împinsă de creditori în faliment, în baza unei decizii juridice din 1986 dar, potrivit legilor elveţiene, lichidarea a devenit definitivă abia în 2002, cînd marca a fost radiată definitiv din Registrul Comercial elveţian. Ulterior, toate activele companiei au fost cumpărate de mult mai celebra Rado.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, din piele neagră, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 18 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Komandirskie
1.250 lei
Helvetia
750 lei
Raketa
300 lei
Bifora
880 lei