ceas Sully Watch, mecanism AS 970, fabricaţie circa 1939-1940

CEAS BARBATESC STOWA Inscris de Ceasornicar
650 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Sully Watch este echipat cu un mecanism AS 970 cu 15 rubine, armare manuală şi secundar periferic, fabricat aproximativ în 1939-1940. Acest mecanism, modificat, a stat la baza altor mecanisme, cum ar fi Dugena 638. Ceasul are diametrul de 37,5 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 19,4 mm diametru şi o înălţime de 3,45 mm. Balansierul cu şuruburi de compensare are o frecvenţă de 18.000 bph, iar arcul motor asigură, complet armat, o funcţionare de 45 de ore. Capacul spate este din oţel, cu seriile 21 508 şi 22552. Carcasa este placată cu aur. Cadranul este în stare foarte bună pentru vîrsta ceasului, cu indicatoare superbe, specifice acelei perioade. Un ceas mult mai frumos în realitate, fotografiile n-au reuşit să surprindă nici jumătate din frumuseţea acestei piese vintage.

Fabricate de Schulem Schaya, un evreu sefard născut în Cracovia (Polonia), dar stabilit în generoasa Elveţie, ceasurile Sully Watch au prins vremuri tulburi care au culminat cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Cu mecanisme şi componente fabricate integral în Elveţia, proprietarul fabricii nu ducea lipsă de comenzi. După terminarea WW2, prin anii '50, compania cunoaşte din nou o scurtă perioadă de glorie datorată designului pieselor sale orologere, apoi dă faliment la finele anilor '60, strivită de colapsul economic din industria de profil datorat apariţiei ceasurilor ieftine cu quartz. Astăzi, ceasurile Sully se vînd cu preţuri începînd de la 150 de dolari pe site-urile specializate în licitaţii orologere. Cu sediul în La Chaux-de-Fonds, pe Rue Sophie Mairet la numărul 18, manufactura lui Schulem Schaya mai producea şi sub alte branduri: Ahram, Baaz, Esthetic, Evilora, Evilux, Prado, Sili sau Ylus.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie estetică foarte bună pentru cei 80 de ani ai săi. Funcţionează perfect. Se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele kaki cu cusături roşii. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 06 martie 2021 Actualizat: 20 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Hermo
450 lei
Pobeda
300 lei
Ural
430 lei
Chaika
430 lei
Chaika
452 lei