ceas Sindaco automatic rar, calibru Ronda RL 1218-21

CEAS BARBATESC SINDACO Inscris de Ceasornicar
360 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Sindaco este echipat cu un mecanism elvețian automatic Ronda RL 1218-21, cu 17 rubine, secundar central și calendar. Ceasul are diametrul de 40 mm, iar mecanismul are diametrul de 26,6 mm și grosimea de 6,1 mm. Balansierul tip lis asigură 21.600 de bătăi pe oră, ceea ce situează ceasul în categoria celor de precizie (sufixul „21” din coada denumirii mecanismului indică chiar numărul de alternanțe). Arcul motor conferă o autonomie de 40 de ore. O particularitate a acestui mecanism este eșapamentul pin-lever. Acestea au fost patentate de Georges Frederic Roskopf în 1867, dar ideea aparține ceasornicarului francez Louis Perron în 1798, redescoperită și patentată de celebrul ceasornicar parizian Louis-Gabriel Brocot în 1823 și sugerată lui Roskopf de către Jules Grossmann. Eșapamentul cu ancoră cu pini, căci despre el este vorba, a fost folosit pe scară largă deoarece, pe lîngă că este ușor de fabricat, oferă mai multe avantaje față de eșapamentul cu ancoră cu palete. Mecanismele cu pin-lever au semnătura „RAX” sau „RL” sub balansier. Ceasul prezentat aici are un poanson sub balansier, un „RL” într-o stea cu 7 colțuri. Rotorul mecanismului automat este ștanțat „Ronda-Matic”.

Sindaco („Fabrique SINDACO S.A. Montres Roskopf, goupilles et réveils”), cunoscută și sub numele de Swissline Sindaco, a fost o marcă fondată în 1946 la Locarno. Aveau propria fabrică de ceasuri în Elveția și erau specializați în ceasuri accesible. Ca o curiozitate, in anii ’70, majoritatea modelelor cu oră săritoare ale firmei erau introduse în carcase din fibră de oțel sau din Noryl, o inovatie la acea vreme. O perioadă, Sindaco a împărțit mecanismele și designul cu firmele Sorna și Sicura (ultima a fost cumpărată între timp de Breitling, care și-a dezvoltat multe modele pe baza patentelor cumpărate odată cu fabrica). Nu fără opoziția mărcii britanice de mașini Jaguar, se pare că Sindaco a înregistrat pentru prima dată marca „Jaguar”, în 1945 („Sindaco & Jaguar watches”). Cele două firme se judecă și acum. Astăzi, ceasurile Sindaco sînt foarte greu de găsit, deoarece foarte puține au supraviețuit (și mai puține în stare NOS).

Ceasul provine din colecția personală, arată și funcționează foarte bine, dar recomandăm o revizie. Piesa se vinde impreuna cu o superba curea dedicata, noua, din piele verde cu cusaturi albe, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Data anunt: 24 aprilie 2013 Actualizat: 03 februarie 2024 Vizualizari: 4027
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Classic
440 lei
WILHELM
600 lei
Glashutte
100 lei
Montine
330 lei
Sicura
370 lei