ceas Rotary Avenger, mecanism AS 1950/51, fabricaţie circa 1964, cutia originală

CEAS BARBATESC ROTARY Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Rotary, un brand misterios aflat încă de la înfiinţare în proprietatea familiei Dreyfuss, este echipat cu un mecanism AS 1950-51 cu 17 rubine şi secundar central, fabricat aproximativ în 1965. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm şi grosimea acestuia de 4,5 mm. Balansierul mare, de tip lis, cu amortizoare Incabloc, efectuează 21.600 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 46 de ore. Carcasa este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 6), în stare bună, la fel ca şi capacul spate din oţel, cu seria 55 64. Cadranul este în stare perfectă, marcat cu numele şi logo-ul brandului. Indecşii orar şi indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul în stare bună (vezi foto 5). Un ceas cu adînci implicaţii în orologeria elveţiană şi nu numai, într-o stare excelentă.

Povestea ceasurilor Rotary se confundă cu cea a fondatorului brandului şi începe în emblematicul orăşel La Chaux-de-Fonds, leagănul orologeriei elveţiene, unde tînărul dar talentatul ceasornicar Moise Dreyfuss deschide în 1895 un atelier de ceasornicărie. Rotary a rămas, pînă astăzi, o companie de familie, la fel de independentă ca la început, neaderînd niciodată la nici unul din conglomeratele elveţiene formate în industria ceasurilor. Prin 1920, Georges şi Sylvain Dreyfuss au început să exporte ceasuri în Marea Britanie. Aceasta avea să devină cea mai de succes piaţă pentru ceasurile Rotary, astfel încît în 1940 Rotary a devenit furnizorul oficial al armatei britanice. În timpul celui de-al doilea război mondial au fost livrate mari cantităţi de ceasuri (mecanice, automatice sau cronografe de precizie) către armata britanică. Marca Rotary a lăsat o impresie de neşters în Anglia, find declarat unul dintre superbrandurile din UK, poziţie pe care şi-a păstrat-o multă vreme. Specialiştii susţin că logo-ul companiei, „roata cu aripi”, a fost introdus în 1924, odată cu fondarea primului Club Rotary din Elveţia, dar nu există nici o dovadă că ar avea legătură cu acest lucru, cel puţin în aparenţă (familia Dreyfuss a fost permanent extrem de discretă în ce priveşte apartenenţa membrilor familiei la diverse organizaţii !). Emblema clubului Rotary seamănă însă perfect cu una dintre piesele trenului de roţi dinţate ale unui mecanism orologer. Nici un război sau criză nu a reuşit să oprească afacerea familiei Dreyfuss, ba chiar în 1967, în plină criză a quartz-ului, o nouă fabrică Rotary a fost construită în La Chaux-de-Fonds. Manufactura a mai produs ceasuri şi sub mărcile 22 Hours, Ace, 565, Swiss Officer, Avenger, Cygnus, Gran Turismo, Maximus, Millionnaire, Ski-Look, Sportsman etc., precum şi sub marca exclusivistă Dreyfuss & Co.

Ceasul provine din colecţia personală, arată bine şi funcţionează la secundă. Se livrează împreună cu cutia originală şi cu cureaua de prezentare, din piele de crocodil, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile "curele piele", „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 03 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
tiara
500 lei (rezervat d-na A.G. !)
Rodania
850 lei
Felsus
510 lei
Lobex
575 lei
Luch
250 lei