ceas Philly (Israel), rar, mecanism AS 1802 fabricaţie anii '70

CEAS BARBATESC PHILLY Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Philly, o marcă mai rar întîlnită pe piaţa ceasurilor vintage, este echipat cu un mecanism AS 1802 cu 17 rubine, armare manuală şi secundar central direct, fabricat aproximativ în 1970. Din acest mecanism, modificat, au fost dezvoltate şi mecanismele Dugena 1190 şi Dugena 3008. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 25,6 mm diametru şi o înălţime de 4,5 mm. Balansierul tip lis, cu amortizoare Incabloc, bate cu o frecvenţă de 18.000 A/h, iar arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de putere de 46 de ore. Capacul spate din oţel, pe filet, este în stare foarte bună. Cadranul este păstrat în stare foarte bună, cu indecşi şi indicatoare aurii, fiind evidenţiat de roşul viu al secundarului. O marcă greu de găsit astăzi, cu preţuri pe măsură pe site-urile externe de specialitate.

Marca Philly a fost înregistrată în 9 ianuarie 1970, la Tel-Aviv, în Israel, de către fondatorul Philly Sheoney, emigrant elveţian în Ţara Sfîntă, şi care evident avea legături puternice cu orologeria din Ţara Cantoanelor. Aşa că personajul nostru importa, practic, în Israel, ceasuri fabricate în Elveţia sub numele mărcii proprii. Aşa se explică şi inscripţia "T Swiss Made T" de pe cadranele ceasurilor acestuia. Cum afacerile mergeau strună, peste numai un an, în 1971, Philly Sheoney înregistrează o altă marcă, Suleiman. Se pare că la atît s-a redus contribuţia Israelului la orologeria mondială.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică foarte bună. Se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 11 martie 2023 Actualizat: 12 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lanco
1.000 lei
Milus
1.200 lei
Komandirskie
4.500 EUR