ceas Parker Marie-Blanche, design Bauhaus, mecanism FE 68 (baza Femga 68)

CEAS DAMA PARKER Inscris de Ceasornicar
660 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Parker Marie-Blanche, cu un superb design minimalist tip Bauhaus, este echipat cu un mecanism FE 68 (identic cu mecanismul de bază Femga 68) cu 17 rubine şi armare manuală. Ceasul are dimensiunile de 29x27 mm, iar dimensiunile mecanismului sînt de 13,1x15,15 mm şi înălţimea acestuia de 3,5 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare se roteşte cu o viteză superioară pentru acea vreme, 21.600 de oscilaţii pe oră, ceea ce îi conferă o bună precizie. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 39 de ore. Carcasa ceasului este în stare excelentă, la fel şi capacul spate, din oţel, precum şi coroniţa. Cadranul ceasului este un exemplu de design minimalist în stil Bauhaus. Iar denumirea brandului are o strînsă legătură cu... stilourile Parker, aşa cum veţi vedea mai jos.

Cu toţii cunoaştem faima şi renumele stilourilor sau instrumentelor de scris Parker. Parker Pen Company este, probabil, cel mai cunoscut producător de instrumente de scris de lux, din lume. Înfiinţată în 1888 de George Safford Parker, în Janesville, Wisconsin (Statele Unite), compania a dezvoltat de-a lungul anilor facilităţi de producţie în Franţa, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Mexic, India, Germania, Brazilia şi Argentina. Stilourile Parker au fost alegerea preşdintelui american John F. Kennedy pentru semnarea documentelor oficiale, de atunci, pînă la Bill Clinton, toţi preşedinţii americani folosind instrumente de scris Parker. Ajunşi aici, vă veţi întreba care este legătura cu ceasul prezentat. Ei bine, marca de ceasuri Parker a fost înregistrată de către Saul Parker în 1927, cu sediul în acelaşi orăşel din Wisconsin, Janesville. Ar putea fi o coincidenţă. Desigur, doar că ar fi o coincindenţă mult prea mare. Aşadar, producătorul instrumentelor de scris Parker fabrica şi ceasuri, pe care de fapt le asambla din componente importate din Elveţia (carcase, cadrane, indicatoare, mecanisme etc.), Franţa (mecanisme) sau Marea Britanie. Probabil însă că producţia de ceasuri era de mică anvergură, deoarece prea puţine ceasuri Parker se mai găsesc pe piaţa ceasurilor vintage. Nici un alt exemplar de Parker Marie-Blanche nu este disponibil astăzi în stare bună, nicăieri.

Ceasul provine din colecţia personală, arată foarte bine şi funcţionează la secundă. Se livrează cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 decembrie 2023 Actualizat: 23 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Wostok
685 lei
Aurore
350 lei
Cornavin
750 lei
Sekonda
450 lei
Tissot
105 lei