ceas Olma square, mecanism FHF 96-4, fabricaţie anii '70

CEAS BARBATESC OLMA Inscris de Ceasornicar
500 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Olma este echipat cu un mecanism elveţian FHF 96-4 cu 17 rubine, secundar central şi calendar, fabricat în anii '70. Din acest mecanism, modificat, a fost dezvoltat ulterior mecanismul Dugena 3605. Ceasul are dimensiunile de 36,5x29 mm şi distanţa între anse de 20 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm şi înălţimea de 4,6 mm. Balansierul lis cu amortizoare Incabloc efectuează 18.000 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o serioasă rezervă de putere de 48 de ore. Capacul spate, din oţel, are încă folia originală şi este ştanţat la exterior cu seria 11505 / 3 iar la interior cu seria 37.10. Carcasa placată cu aur este în stare foarte bună. Cadranul auriu cu numerale tip Breguet este înfrumseţat şi de indicatoarele cathedral.

Olma este un brand aparţinînd manufacturii elveţiene Numa Watch SA Les Fils de Numa Jeannin înregistrate în Fleurier Tramelan. Istoria companiei începe în 1836, la naşterea lui Paul Jeannin Bourquin într-o familie de ţărani din Fleurier, un mic orăşel patriarhal din valea Jura. Pentru a uşura povara familiei sale, în 1850 el se angajează, la numai 14 ani, ucenic la un magazin de ceasuri din Geneva. Mulţumită iscusinţei şi hărniciei sale el şi-a însuşit toate abilităţile meseriei în numai patru ani şi a dezvoltat un puternic interes în fabricarea ceasurilor. Ucenicia avea sa fie însă foarte dură. În 1854, Paul Jeannin Bourquin începe să lucreze într-un atelier de fabricat ceasuri, concentrîndu-se pe tehnica confecţionării de piese şi procedura ansamblării unui ceas. Ucenicul a devenit curînd un ceasornicar excelent. Chiar şi cei mai mofturoşi clienţi erau recunoscători pentru ceasurile făcute de el. După un efort de trei ani, Paul Jeannin Bourquin se bucura în Elveţia de o înaltă reputaţie în fabricarea ceasurilor. În 1860 ceasornicarul nostru termina în cele din urmă primul ceas proiectat în întregime de el şi, bucuros, l-a numit Numa Jeannin – numele fiului său. O marcă legendară tocmai se născuse – OLMA. Treizeci şi patru de ani mai tîrziu, în 1894, fiul său fondează Numa Jeannin Co. Ltd, iar în 1906 întemeiază în Fleurier o fabrică de ceasuri numită Numa Jeannin şi înregistrează oficial marca Olma în Elveţia. Fabrica din Fleurier producea ceasuri nu numai pentru marca Olma ci şi pentru brandul Numa Jeannin. Printre altele, la mijlocul secolului 20 compania a lansat un ceas de scufundări numit Sea-Cup, unul dintre cele mai fiabile ceasuri din toate timpurile.

Ceasul provine din colecţia personală şi este în stare foarte bună. Funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „curele piele”, „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 20 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Darwil
760 lei
Diehl
600 lei
Doxa
1.360 lei
Diantus
600 lei
Selecta
800 lei