ceas Foresta art déco, mecanism Bernhard Förster 611, fabricaţie circa 1950

CEAS DAMA FORESTA Inscris de Ceasornicar
280 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Foresta, de damă, dispune de un mecanism in house FB 611 cu 17 rubine, fabricat aproximativ în 1950. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare efectuează 18.000 de bătăi pe oră. Ceasul are dimensiunile de 16x31, iar mecanismul are dimensiunile de 12,75x19,2 mm şi înălţimea de 3,9 mm. Cadranul cu guilloche-uri sunburst este în stare bună. Carcasa fabricată de Gebruder Kuttroff este placată cu 20 de microni de aur (ştanţă pe capacul spate, atît pentru fabricant cît şi pentru placaj). Brăţara Elasto-Fixo este fabricată de Rodi & Wienenberger şi este placată cu aur. Dar cel mai frumos lucru la acest ceas este montura carcasei, asemănătoare cu o feronerie art déco.

Între bijuterii, ceasuri şi produse ortodontice există o certă diferenţă. Nu şi cînd este vorba despre Bernhard Förster, care în 1907 înfiinţa compania cu acelaşi nume. Bernhard Förster GmbH producea iniţial închizători de coliere pentru industria locală de bijuterii. Prin anii ’30 firma a început să producă mecanisme orologere foarte precise, precum şi ceasuri sub marca Foresta. Manufactura Bernhard Förster era cotată printre cele mai bune din Germania, după August Hohl şi Robert Kauderer. 40 de ani mai tîrziu, schimbarea structurală cauzată de preţurile reduse ale producătorilor din Orientul Îndepărtat a fost resimţită ca un seism în lumea industriei de ceasuri şi bijuterii, astfel că nepoţii fondatorului au devenit conştienţi de nevoia de schimbare. În timp ce Gerhard Förster a început să dezvolte o afacere cu bijuterii în Insulele Mauritius, Rolf Förster s-a dedicat unei cu totul noi afaceri: producţia de produse ortodontice. În 1974, după ce a vizitat expoziţia mondială dentară de la Hamburg, inversează tendinţele în istoria afacerii de succes în familie. Astăzi, compania, redenumită Forestadent, este între primii cinci producători din lume în materie de produse ortodontice.

Rodi & Wienenberger, cu o experienţă de peste 130 de ani în domeniu, este cea mai cunoscută firmă de accesorii pentru ceasuri din Germania şi una dintre primele din lume. Înregistrată încă din 1885 de către Eugen Rodi şi Wilhelm Wienenberger, iniţial ca fabrică de bijuterii cu headquarter-ul la Pforzheim, RoWi se transformă în 1889 în societate pe acţiuni. Fabricile companiei au fost distruse aproape complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Reconstruită, manufactura inventează în 1952 brăţara Fixo-Flex, ceea ce-i va aduce nu numai o largă recunoaştere internaţională dar şi fondurile necesare unei dezvoltări accelerate.

Ceasul arată şi funcţionează bine pentru vîrsta lui. Se livrează împreună cu brăţara originalăRoWi, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 01 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Certina
1.340 lei
Sekonda
370 lei
Lubra
700 lei
Helvetia
810 lei