ceas Exactus automatic, mecanism mai rar ETA 2789-1, brăţara originală

CEAS BARBATESC EXACTUS Inscris de Ceasornicar
295 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Exactus automatic este echipat cu un mecanism mai rar, ETA 2789-1 cu 25 de rubine, secundar central şi dublu calendar (dată + zi), fabricat cu aproximaţie între 1976-1978. Acest mecanism, modificat, a stat la baza dezvoltării mecanismelor Dugena 3338, Durowe 589 621 sau Wyler ETA 2789. Este primul calibru ETA cu setare rapidă pentru ambele calendare, inclusiv pentru cel de zi în două limbi. Acest mecanism este mai rar întîlnit deoarece a fost fabricat timp de numai patru ani, între 1976 şi 1980. Ceasul are dimensiunile de 42x42 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5,9 mm. Balansierul lis din glucydur, prevăzut cu amortizoare Incabloc, bate cu 21.600 de bătăi pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 48 de ore. Toate componentele sînt cele originale, în stare bună. Cadranul în tonuri de albastru-ametist este pus frumos în valoare de indicatoarele şi indecşii orari aurii, aplicaţi. Capacul spate din oţel are seria 8544. Brăţara este cea originală, marcată cu numele mărcii pe închizătoare (vezi foto 5).

O marcă despre care au rămas prea puţine informaţii, cu toate că a avut o prezenţă vizibilă în lumea orologeriei prin cronografele sale echipate cu mecanisme Landeron şi prin designul diver-elor lansate în colaborare cu Squale. Artizanul Exactus a fost Henri Vuilleumier, un ceasornicar destoinic care şi-a înfiinţat tîrziu propria companie, deşi familia cu acelaşi nume contribuia încă din 1890 la dezvoltarea orologeriei elveţiene. Acesta înregistra, în 26 iunie 1945, marca Exactus, deţinută în egală măsură de trei entităţi la care tot ceasornicarul nostru era acţionar: H. Vuilleumier & Cie. / Montres Exactus SA / Helios SA. Toate aceste firme apar de-a lungul vremii asociate cu alte manufacturi (Perfecta, Precimax, Simon Burger & Gressot ş.a.) în producerea a diferite mărci de ceasuri. Compania-mamă a mai produs ceasuri şi sub mărcile Esactus, Exactar, Exatus, Goodyear

Ceasul arată bine şi funcţionează în parametri, deşi nu i-ar strica un reglaj. Provine din colecţia personală şi se livrează împreună cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 aprilie 2016 Actualizat: 16 februarie 2024 Vizualizari: 769
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Sekonda
310 lei
Slava
400 lei
Stolichnie
460 lei
Poljot
365 lei