ceas Candino militar, 20 ATM, stare excelentă, mecanism FHF 96-4N, curea handmade piele struţ

CEAS BARBATESC CANDINO Inscris de Ceasornicar
550 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas militar Candino, într-o condiţie excelentă, este echipat cu un mecanism FHF 96-4N cu 17 rubine, secundar central şi calendar la ora 3, fabricat în anii '70. Data se schimbă progresiv între ora 22 şi 24. Ceasul are dimensiunile de 40x41 mm şi distanţa între anse de 20 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi o grosime de 4,5 mm. Balansierul mare, de tip lis, cu amortizoare Incabloc, execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o bună rezervă de mers de 48 de ore. Punţile superioare ale mecanismului sînt decorate cu Côtes de Genève "bob de orez". Carcasa din oţel este în stare perfectă. Capacul spate din inox, în stare foarte bună, este pe filet şi este gravat cu silueta unui tanc şi a unui lansator de rachete, şi seria 11035. Ceasul este rezistent la apă 20 de atmosfere (200 de metri, ştanţă pe capacul spate). Cadranul excelent păstrat este marcat T Swiss Made T.

În 1947, Adolf Flury Hug înfiinţează compania Candino în orăşelul elveţian Herbetswil. Pînă la producerea primului său ceas, în 1956, vor mai trece nouă ani dedicaţi cercetărilor şi brevetării de patente. Prima reprezentanţă de vînzări dedicată brandului Candino a fost deschisă încă din 1954 La Bien-Bienne de către fiul fondatorului, Armin Flury, cel care mai tîrziu avea să devină co-proprietar al fabricii Candino. Încă de mic, Armin Flury a fost învăţat să fie răzbătător. La 21 de ani era deja contabilul unei fabrici de băuturi spirtoase, apoi un excelent agent comercial al aceleiaşi fabrici. Între timp, tatăl lui deschisese deja un atelier de ceasornicărie. Cu abilităţile sale de comerciant, Armin Flury a preluat în 1954 managementul companiei, alături de fratele său Kurt. Prima denumire a ceasurilor proprii a fost „Candido” (din latinescul „candida”, care însemna pur, onorabil), însă cînd un client umblat prin lume le-a atras atenţia că în America de Sud denumirea se traducea printr-un cuvînt de jargon care desemna cea mai veche meserie din lume, fraţii Flury au schimbat imediat numele brandului, care de atunci se numeşte Candino. În 1987 Wall Street Journal titra pe prima pagină despre îndrăzneala unei firme elveţiene de ceasuri, care îşi permisese să ridice în Mecca, oraşul sfînt al musulmanilor, un ceas înalt de şapte metri avînd la bază un portret al regelui Fahd al Arabiei Saudite. Ceasul respectiv era produs de Candino ! Compania a fost achiziţionată în 2001 de către Miguel Rodriguez, proprietarul grupului Festina Lotus.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, din piele de struţ, organică, neagră cu cusături roşii, handmade, la preţul de 740 lei (cureaua este din piele naturală de struţ şi costă 190 lei, care se adaugă la preţul ceasului; o astfel de curea, din piele organică de struţ, costă, la magazin, minim 7-800 lei !), sau cu o curea generică, din piele, la preţul afişat. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 mai 2019 Actualizat: 05 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Slava
750 lei
Zaria
430 lei
Dugena
605 lei
Kirovskie
580 lei