ceas Buler model deosebit, mecanism Baumgartner Freres 866

CEAS BARBATESC BULER Inscris de Ceasornicar
450 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest frumos şi arătos ceas Buler este dotat cu un mecanism Baumgartner BF 866 cu armare manuală şi secundar central, fabricat în anii ’70. Maşinăria ceasului are diametrul de 26,4 mm, înălţimea de 4,65 mm, eşapament pin lever şi amortizoare rudimentare la balansierul tip lis, care se roteşte cu 18.000 de alternanţe pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o autonomie de 33 de ore. Eşapamentul pin-lever a fost patentat de Georges Frederic Roskopf în 1867 (ideea aparţine însă ceasornicarului francez Louis Perron în 1798, redescoperită şi patentată de celebrul ceasornicar parizian Louis-Gabriel Brocot în 1823 şi sugerată lui Roskopf de către Jules Grossmann). Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm (lăţimea curelei). Capacul spate este ştanţat cu numele şi logo-ul mărcii şi are seria 1146. Cadranul fără indecşi este împărţit în patru de două linii fine şi are indicatoare aurii. Indecşii orari sînt plasaţi pe lunetă. Carcasa placată cu aur este completată de coroniţa originală de mari dimensiuni şi de luneta extrem de interesantă, parcă făcută din foiţă de aur bătută manual (vezi foto 7).

Buler SA a fost înfiinţată în 1945 de fraţii Charles şi Albert Buhler, ca parte a conglomeratului SSIH Group (Société Suisse de l'Industrie Horlogère), cu head quarter-ul la Lengnau. În 1954, compania cu un personal format din 15 persoane ce produceau piese orologere în micul atelier din Oelestrasse era condusă de Walter Rufli. Pentru că cererea era mare dar era dificil să extindă producţia micului atelier, Buler deschide în 1956 o nouă capacitate de producţie în orăşelul Solothurn din munţii Jura. Aici se produceau ceasuri de înaltă calitate, iar Buler a devenit rapid cunoscută în peste 65 de ţări. Din 1957, compania a început să fabrice şi ceasuri mecanice la preţuri accesibile. Cu toate acestea, cererea de ceasuri a început să crească în 1960, însă compania nu a reuşit să crească suficient volumul producţiei şi a fost nevoită să ia decizia importantă de a extinde încă o dată capacităţile de producţie deschizînd încă o fabrică. Au fost deschise noi ateliere şi birouri, iar la mijlocul anilor '60 Buler lansa ceasuri originale şi exclusive fabricate după cele mai noi tehnologii. Sum motto-ul "munca în echipă este pe locul unu", meşteşugul meşterilor ceasornicari Buler a dus la un succes foarte mare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Începînd cu 1970 manufactura a început fabricarea de ceasuri automatice, iar în 1990 au lansat modelele Ocean Conqueror şi Sea Legend, din oţel, cu geam din cristal safir, rezistente 200 de metri la apă, care au adus brandului faima mondială. La ora actuală, Buler este sponsor al unor echipe de fotbal şi al unor curse auto internaţionale.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, din piele maro, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pt. ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 30 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Sekonda
425 lei
Mir
270 lei
Avia
275 lei
Svet
585 lei
Komandirskie
1.250 lei